Vegaaniset mustikkamuffinit

10 kpl 40 minuuttia
Ota #MarjatTalteen: maailman parhaat vegaaniset mustikkamuffinit ovat meheviä, kuohkeita ja ihanan mustikkaisia.
Vegaaniset mustikkamuffinit
Arvioi: (28kpl)

Ainekset

  • 2 dl kaura- tai soijajuomaa
  • 1 dl maustamatonta soija- tai kaurajogurttia
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 dl mustikoita
  • 2 tl perunajauhoja
  • 4 dl (260 g) vehnäjauhoja
  • 1 dl (45 g) mantelijauhoa
  • 2 dl (176 g) suomalaista Dansukker Taloussokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa

Koristeluun

  • Dansukker Tomusokeria

Lisäksi

  • 10 kpl isoja paperisia Amerikan muffinivuokia

Sekoita keskenään huoneenlämpöiset kasvijuoma, jogurtti ja rypsiöljy. Sekoita mustikat ja perunajauho niin, että mustikat peittyvät. Yhdistä kulhossa kuivat ainekset. Sekoita kevyesti joukkoon nesteseos ja lopuksi kevyesti käännellen mustikat. 

Asettele paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Lusikoi vuokiin taikinaa siten, että vuoat ovat lähes täynnä.

Paista muffineita 200-asteisen uunin keskitasolla n. 25 minuuttia. Testaa muffineiden kypsyys tikulla. (Tuoreilla mustikoilla paistoaika voi olla lyhyempi kuin pakastemustikoilla.)

Anna jäähtyä ja siivilöi päälle tomusokeria.

Reseptin on laatinut

Dansukker