Vegaaniset mustikkamuffinit

Ota #MarjatTalteen: maailman parhaat vegaaniset mustikkamuffinit ovat meheviä, kuohkeita ja ihanan mustikkaisia.

10 kpl

40 minuuttia

Arviot (460 kpl)

Ainekset

2 dl kaura- tai soijajuomaa
1 dl maustamatonta soija- tai kaurajogurttia
1 dl rypsiöljyä
2 dl mustikoita
2 tl perunajauhoja
4 dl (260 g) vehnäjauhoja
1 dl (45 g) mantelijauhoa
2 dl (176 g) suomalaista Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria
Lisäksi
10 kpl isoja paperisia Amerikan muffinivuokia

Ohjeet

Sekoita keskenään huoneenlämpöiset kasvijuoma, jogurtti ja rypsiöljy. Sekoita mustikat ja perunajauho niin, että mustikat peittyvät. Yhdistä kulhossa kuivat ainekset. Sekoita kevyesti joukkoon nesteseos ja lopuksi kevyesti käännellen mustikat. 

Asettele paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Lusikoi vuokiin taikinaa siten, että vuoat ovat lähes täynnä.

Paista muffineita 200-asteisen uunin keskitasolla n. 25 minuuttia. Testaa muffineiden kypsyys tikulla. (Tuoreilla mustikoilla paistoaika voi olla lyhyempi kuin pakastemustikoilla.)

Anna jäähtyä ja siivilöi päälle tomusokeria.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.