Vapun nyhtöpulla

Leivo iloisen värikkäitä pullakukkia, joille pirteää makua antaa appelsiini. Nyhtöpullan reseptillä voit valmistaa myös pikkuisia vappumunkkeja.

3 kpl

1 ½ tuntia

Arviot (8 kpl)

Ainekset

2 ½ dl maitoa
1 luomuappelsiinin oranssi kuoriraaste ja mehu (¾ dl)
½ palaa (25 g) hiivaa
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 kananmuna
noin 550 g (8 dl) vehnäjauhoja
125 g voita tai margariinia
Voiteluun
50 g voita sulatettuna
Pinnalle
Dansukker Taloussokeria
Koristeluun
2 dl Dansukker Tomusokeria
1–2 rkl sitruunasta puristettua mehua
vihreää ja keltaista elintarvikeväriä

Ohjeet

Kaada kädenlämpöiset maito ja appelsiinimehu taikinakulhoon. Sekoita appelsiininkuoriraaste, hiiva, fariinisokeri, suola, kardemumma ja kananmuna joukkoon. Lisää 2/3 jauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti pari minuuttia. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot ja vaivaa kimmoisan pehmeä, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa se kolmeen osaan. Pyöritä taikinapalat pötköiksi. Jaa pötkö kahdeksaan osaan niin, että yksi pala on hiukan suurempi. Pyöritä palat pulliksi ja siirrä leivinpaperoidulle pellille. Aseta suurin pulla kukan keskiöksi ja seitsemän hiukan pienempää pullaa terälehdiksi ympärille. Jätä kukkasen pullien väliin kohoamisvaraa. Tee loput kaksi kukkasta samoin. Peitä ja kohota.

Paista uunissa 220 asteessa noin 12 minuuttia. Voitele haaleaksi jäähtyneiden pullakukkasten terälehdet voisulalla ja ripottele kerros taloussokeria voideltujen pullien päälle.

Sekoita tomusokerin joukkoon sitruunamehua, kunnes saat pursotettavan kuorrutuksen. Jaa kuorrutus kahteen osaan ja värjää ne keväisen keltaisella ja vihreällä. Pursota pullan keskiön pinnalle vihreitä ja keltaisia pisteitä.

Nauti vappupöydässä siman kera.

Vinkki!
Samasta taikinasta voit valmistaa pikkuisia munkkeja. Keitä munkit 180-asteisessa öljyssä, valuta. Kierittele lämpimät munkit Dansukker Siro erikoishienossa sokerissa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt kermatoffeet, fudget, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.

Katso videoitamme

YouTube-kanavaltamme löydät näppärästi reseptit ja ohjeistuksen moniin makoisiin makumatkoihin ja myös jouluherkkuihin.