Vapun nyhtöpulla

Leivo iloisen värikkäitä pullakukkia, joille pirteää makua antaa appelsiini. Nyhtöpullan reseptillä voit valmistaa myös pikkuisia vappumunkkeja.

3 kpl

PT1H

1 ½ tuntia

Arviot (8 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 ½ dl maitoa
1 luomuappelsiinin oranssi kuoriraaste ja mehu (¾ dl)
½ palaa (25 g) hiivaa
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 kananmuna
noin 550 g (8 dl) vehnäjauhoja
125 g voita tai margariinia
Voiteluun
50 g voita sulatettuna
Pinnalle
Dansukker Taloussokeria
Koristeluun
2 dl Dansukker Tomusokeria
1–2 rkl sitruunasta puristettua mehua
vihreää ja keltaista elintarvikeväriä

Ohjeet

Kaada kädenlämpöiset maito ja appelsiinimehu taikinakulhoon. Sekoita appelsiininkuoriraaste, hiiva, fariinisokeri, suola, kardemumma ja kananmuna joukkoon. Lisää 2/3 jauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti pari minuuttia. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot ja vaivaa kimmoisan pehmeä, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa se kolmeen osaan. Pyöritä taikinapalat pötköiksi. Jaa pötkö kahdeksaan osaan niin, että yksi pala on hiukan suurempi. Pyöritä palat pulliksi ja siirrä leivinpaperoidulle pellille. Aseta suurin pulla kukan keskiöksi ja seitsemän hiukan pienempää pullaa terälehdiksi ympärille. Jätä kukkasen pullien väliin kohoamisvaraa. Tee loput kaksi kukkasta samoin. Peitä ja kohota.

Paista uunissa 220 asteessa noin 12 minuuttia. Voitele haaleaksi jäähtyneiden pullakukkasten terälehdet voisulalla ja ripottele kerros taloussokeria voideltujen pullien päälle.

Sekoita tomusokerin joukkoon sitruunamehua, kunnes saat pursotettavan kuorrutuksen. Jaa kuorrutus kahteen osaan ja värjää ne keväisen keltaisella ja vihreällä. Pursota pullan keskiön pinnalle vihreitä ja keltaisia pisteitä.

Nauti vappupöydässä siman kera.

Vinkki!
Samasta taikinasta voit valmistaa pikkuisia munkkeja. Keitä munkit 180-asteisessa öljyssä, valuta. Kierittele lämpimät munkit Dansukker Siro erikoishienossa sokerissa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.