Vaniljaneliöt

Leivo pellillinen vaniljaneliöitä. Vaniljasokeri maustaa taikinan ja kuorrutuksen.

PT25M

30 minuuttia

Arviot (86 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 munaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
150 g sulatettua voita tai margariinia
Kuorrutus

4 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
50 g voita tai margariinia
1 rkl maitoa
Pinnalle

paahdettuja mantelilastuja tai koristerakeita

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi sulatettu rasva ja käännä taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 10–20 minuuttia.

Kiehauta kuorrutteen ainekset kasarissa. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai maitoa, jotta seos on levittyvä. Levitä vielä lämpimän torttulevyn pinnalle. Ripottele pinnalle paahdettuja mantelilastuja tai koristerakeita.

Vinkki!
Uunipellin koko vaikuttaa pohjan paksuuteen ja paistoaikaan sekä kuorrutteen määrään. Halutessasi enemmän kuorrutusta suurenna ohjetta.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.