Vaniljaneliöt

Leivo pellillinen vaniljaneliöitä. Vaniljasokeri maustaa taikinan ja kuorrutuksen.

PT25M

30 minuuttia

Arviot (86 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 munaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
150 g sulatettua voita tai margariinia
Kuorrutus

4 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
50 g voita tai margariinia
1 rkl maitoa
Pinnalle

paahdettuja mantelilastuja tai koristerakeita

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi sulatettu rasva ja käännä taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 10–20 minuuttia.

Kiehauta kuorrutteen ainekset kasarissa. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai maitoa, jotta seos on levittyvä. Levitä vielä lämpimän torttulevyn pinnalle. Ripottele pinnalle paahdettuja mantelilastuja tai koristerakeita.

Vinkki!
Uunipellin koko vaikuttaa pohjan paksuuteen ja paistoaikaan sekä kuorrutteen määrään. Halutessasi enemmän kuorrutusta suurenna ohjetta.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?