Vaniljainen fenkoli-mustikkahillo

45 minuuttia
Vaniljatanko ja murskatut fenkolinsiemenet antavat mustikkahillolle pikantin maun.
Vaniljainen fenkoli-mustikkahillo
Arvioi: (16kpl)

Ainekset

  • 500 g mustikoita
  • tilkka vettä
  • 1 vaniljatanko halkaistuna
  • 1,5 tl fenkolinsiemeniä
  • 250 g Dansukker Hillosokeria

1. Murskaa fenkolinsiemeniä hieman huhmaressa.

2. Mittaa kattilaan mustikat, vesi, vaniljatanko ja fenkolinsiemenet. Kuumenna, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.

3. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hilloa noin 10 minuuttia. Kerää pinnalle mahdollisesti syntyvä vaahto pois lusikalla.

4. Nosta kattila liedeltä ja anna hillon jäähtyä puolisen tuntia. Sekoita hilloa muutaman kerran jäähtymisen aikana. Poista vaniljatanko.

5. Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

Reseptin on laatinut

Dansukker