Vaniljainen chili-mansikkahillo

Levitä helposti hilloiloa ja lievitä hillohimoa! Vaniljainen chili-mansikkahillo ihastuttaa ja sopii moneen käyttöön.

n. 1 litra

PT25M

30 min

Arviot (4 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

0,25 dl vettä
1 kg mansikoita
1 vaniljatanko halkaistuna
1 punainen chilipalko hienonnettuna (ilman siemeniä)
500 g Dansukker Hillosokeria
1 sitruunan mehu
0,25 tl suolaa

Lisäksi: puhdas 1 l vetoinen lasipurkki tai useampi pienempi

Ohjeet

Mittaa vesi kattilaan ja lisää puhdistetut paloitellut mansikat, halkaistu vaniljatanko sekä chili. Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10–15 minuuttia välillä sekoittaen. Kerää pinnalle syntyvä vaahto pois esimerkiksi lusikalla. Lisää sitruunamehu ja suola ja anna kiehua vielä pari minuuttia. Nosta kattila liedeltä. Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia. Poista halutessasi vaniljatanko. Sekoita hilloa muutamia kertoja jäähtymisen aikana. Purkita kuumennettuihin purkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!