Vaniljainen chili-mansikkahillo

Levitä helposti hilloiloa ja lievitä hillohimoa! Vaniljainen chili-mansikkahillo ihastuttaa ja sopii moneen käyttöön.

n. 1 litra

30 min

Arviot (4 kpl)

Ainekset

0,25 dl vettä
1 kg mansikoita
1 vaniljatanko halkaistuna
1 punainen chilipalko hienonnettuna (ilman siemeniä)
500 g Dansukker Hillosokeria
1 sitruunan mehu
0,25 tl suolaa

Lisäksi: puhdas 1 l vetoinen lasipurkki tai useampi pienempi

Ohjeet

Mittaa vesi kattilaan ja lisää puhdistetut paloitellut mansikat, halkaistu vaniljatanko sekä chili. Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10–15 minuuttia välillä sekoittaen. Kerää pinnalle syntyvä vaahto pois esimerkiksi lusikalla. Lisää sitruunamehu ja suola ja anna kiehua vielä pari minuuttia. Nosta kattila liedeltä. Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia. Poista halutessasi vaniljatanko. Sekoita hilloa muutamia kertoja jäähtymisen aikana. Purkita kuumennettuihin purkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!