Vaniljainen chili-mansikkahillo

Levitä helposti hilloiloa ja lievitä hillohimoa! Vaniljainen chili-mansikkahillo ihastuttaa ja sopii moneen käyttöön.

n. 1 litra

30 min

Arviot (4 kpl)

Ainekset

0,25 dl vettä
1 kg mansikoita
1 vaniljatanko halkaistuna
1 punainen chilipalko hienonnettuna (ilman siemeniä)
500 g Dansukker Hillosokeria
1 sitruunan mehu
0,25 tl suolaa

Lisäksi: puhdas 1 l vetoinen lasipurkki tai useampi pienempi

Ohjeet

Mittaa vesi kattilaan ja lisää puhdistetut paloitellut mansikat, halkaistu vaniljatanko sekä chili. Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10–15 minuuttia välillä sekoittaen. Kerää pinnalle syntyvä vaahto pois esimerkiksi lusikalla. Lisää sitruunamehu ja suola ja anna kiehua vielä pari minuuttia. Nosta kattila liedeltä. Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia. Poista halutessasi vaniljatanko. Sekoita hilloa muutamia kertoja jäähtymisen aikana. Purkita kuumennettuihin purkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.