Ainekset
noin 1 kg appelsiineja
200 g (vajaa 2½ dl) Dansukker Hillosokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Tarjoiluun
tuoreita basilikanlehtiä
Ohjeet
1. Leikkaa veitsikuoritut appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi kattilaan, puserra kalvokimpuista mehut palojen päälle, yhteensä 400 g appelsiinin hedelmälihaa ja mehua. Halutessasi voit pilkkoa lohkoja.
2. Kaada hillosokeri kattilaan appelsiinien päälle. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 8–10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää vaniljasokeri.
3. Kuori vaahto pois lusikalla, jäähdytä hilloa hetki ja purkita puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.
4. Tarjoiluun: Silppua puhdistetut basilikanlehdet. Ota hilloa puhtaalla lusikalla esim. pullaviipaleen tai maustamattoman jogurtin päälle ja ripottele basilika pinnalle.
Nauti pullaviipaleen, lettujen, pannukakun, paahtoleivän tai luonnonjogurtin kanssa.
Vinkki!
Veitsikuorittu appelsiini, tee näin:
Aloita leikkaamalla appelsiinin molemmista päistä hatut pois. Pane appelsiini leikkuulaudalle leikkauspinta alaspäin. Leikkaa kuoret terävällä veitsellä appelsiinin muodon mukaan.
Kalvottomat appelsiinilohkot:
Ota veitsikuorittu appelsiini toiseen käteen ja leikkaa appelsiinilohkot terävällä veitsellä tarkasti kalvoa myöten. Puserra jäljelle jäävästä kalvokimpusta mehu kulhoon.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?