Vaniljainen appelsiini-basilikahillo

noin 4 dl ½ tuntia
Maista pirteän keltaista appelsiinihilloa, joka on maustettu vaniljalla ja basilikalla.
Vaniljainen appelsiini-basilikahillo
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 kg appelsiineja
  • 200 g (vajaa 2½ dl) Dansukker Hillosokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 8 basilikanlehteä

1. Leikkaa veitsikuoritut appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi kattilaan, puserra kalvokimpuista mehut palojen päälle, yhteensä 400 g appelsiinin hedelmälihaa ja mehua. Halutessasi voit pilkkoa lohkoja.

2. Kaada hillosokeri kattilaan appelsiinien päälle. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 8–10 minuuttia välillä sekoittaen.

3. Lisää vaniljasokeri.

4. Kuori vaahto, jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä mieluiten jääkaapissa.

5. Mausta hillo silputuilla basilikanlehdillä ennen käyttöä. 

Nauti lettujen, pannukakun tai paahtoleivän kanssa.
 

Vinkki!
Veitsikuorittu appelsiini, tee näin:
Aloita leikkaamalla appelsiinin molemmista päistä hatut pois. Pane appelsiini leikkuulaudalle leikkauspinta alaspäin. Leikkaa kuoret terävällä veitsellä appelsiinin muodon mukaan.

Kalvottomat appelsiinilohkot:
Ota veitsikuorittu appelsiini toiseen käteen ja leikkaa appelsiinilohkot terävällä veitsellä tarkasti kalvoa myöten. Puserra jäljelle jäävästä kalvokimpusta mehu kulhoon.

Reseptin on laatinut

Dansukker