Valkosuklaa-vadelmaleivokset

6 leivosta 50 minuuttia + hyytyminen
Nämä vaniljaiset, valkosuklaalla ja vadelmalla täytetyt leivokset päällystetään vaahtokarkkifondantilla.
Valkosuklaa-vadelmaleivokset
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 4 munaa
    • 1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 dl vehnäjauhoja
    • 1/2 dl perunajauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta

    Kostutus

    • 1-2 dl maitoa
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Täyte

    • 5 liivatelehteä
    • 2 dl vispikermaa
    • 200 g vaniljarahkaa tai tuorejuustoa
    • 100 g valkosuklaata sulatettuna
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 150 g vadelmia
    • 2 rkl vettä tai vadelmamehua

    Pinnalle

    • 1 dl vadelmahilloa
    • 1 annos vaahtokarkkifondantia
    • koristerakeita

    Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinarkille.

    Paina halkaisijaltaan noin 7 cm leivosmuoteilla jäähtyneestä taikinalevystä 6–12 leivospohjaa.

    Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon vaniljarahka tai tuorejuusto, sekä sulatettu valkosuklaa, vaniljasokeri, sokeri ja kohmeiset vadelmat. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Kuumenna vesi tai vadelmamehu kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

    Laita leivosvuokien pohjalle leivoslevyt, kostuta vanilja-maidolla. Lusikoi päälle täytettä. Nosta pinnalle toinen leivoslevy ja kostuta. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Irrota vuoat ja nosta leivokset tarjoiluvadille. Sivele leivosten pintaan vadelmahilloa.

    Kaulitse vaahtokarkkifondant tomusokeria apuna käyttäen levyksi, paina leivosmuotilla sopivan kokoinen päällinen leivokselle. Koristele leivokset lähellä tarjoiluhetkeä.

    Katso ohje: Vaahtokarkkifondant

    Vinkki!
    Marjaiset leivokset sopivat loistavasti vaikkapa pienten juhlien täytekakkua korvaamaan.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker