Ainekset
50 g hiivaa
5 dl haaleaa vettä
2 rkl Dansukker Leipäsiirappia
2 tl suolaa
3 puristettua valkosipulinkynttä
12 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
valkosipulinmakuista grillausöljyä
Ohjeet
Murenna hiiva kulhoon. Lisää vesi ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää leipäsiirappi, suola ja valkosipuli. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla 15 minuuttia.
Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja alusta se notkeaksi. Jaa taikina paloiksi, muotoile niistä pitkänomaisia sämpylöitä ja pane sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille. Anna kohota 30 minuuttia.
Voitele grillausöljyllä. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?