Vadelmapavlova

noin 8 annosta 2 ½ tuntia
Tuoreet vadelmat, kermavaahto ja unelmanpehmeä marenki on täydellinen kesäjälkiruoka.
Vadelmapavlova
Arvioi: (30kpl)

Ainekset

    Pavlova

    • 4 munanvalkuaista
    • 2 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 rkl maizena-maissitärkkelystä
    • 1 tl omenaviinietikkaa

    Vadelmakastike

    • 250 g kohmeisia vadelmia
    • 1 dl Dansukker Tomusokeria
    • ½ sitruunan mehu

    Koristeluun

    • 3 dl kermaa
    • tuoreita vadelmia
    • sitruunamelissaa tai minttua

    Kuumenna uuni 125 °C:een.

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vähitellen joukkoon puolet sokerista. Lisää viiden minuutin kuluttua loput sokerista ja vaniljasokeri ja jatka vatkaamista vielä viisi minuuttia. 

    Sekoita joukkoon maizena ja etikka. Levitä marenkiseos ympyräksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paista noin 1 1/2 tuntia. Marengin kuuluu jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Sammuta uuni ja anna pohjan olla jälkilämmöllä uunissa, kunnes uuni on kylmä.

    Laita vadelmakastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.

    Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita jäähtynyt marenkilevy tarjoiluvadille. Täytä kermalla, koristele vadelmakastikkeella, tuoreilla vadelmilla (ja muilla marjoilla) ja yrtillä. Tarjoa heti.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker