Vadelmaiset pähkinäruudut

noin 30 palaa 1½ tuntia
Vadelmaiset pähkinäruudut ovat Daim-rakeista pitävien suosikkileivonnainen.
Vadelmaiset pähkinäruudut
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 5 kananmunaa
  • 2½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 200 g hasselpähkinäjauhetta
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • 1 ps (100 g) Daim-rakeita

Tarjoiluun

  • 3–4 dl kuohukermaa
  • (2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria)
  • ½ l vadelmia

Peitä uunipannu öljyllä tai juoksevalla margariinilla voidellulla leivinpaperilla. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos kevyesti sekoittaen vaahtoon. Kaada taikina uunipannuun ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Ripottele Daim-rakeet lämpimän kakkulevyn pinnalle. Jäähdytä hyvin ja paloittele terävällä veitsellä leikaten. Tarjoa kermavaahdon ja vadelmien kera.

Vinkki!
Voit korvata pähkinäjauheen mantelijauheella.

Vinkki!
Leikkaa kakkulevy kolmeen osaan. Täytä ja kuorruta sokerilla maustetulla kerma-rahkavaahdolla ja marjoilla. Koristele yrtinlehdillä tai syötävillä kukilla.

Vinkki!
Tarkista aina Daim-rakeiden senhetkinen tuoteseloste, jos tarjoat leivonnaista keliaakikolle.

Reseptin on laatinut

Dansukker