Vadelmainen mango-rahkapiirakka

8 annosta noin 1 tunti
Värikkään rahkapiirakan täytteenä on raikkaita vadelmia ja mangososetta.
Vadelmainen mango-rahkapiirakka
Arvioi: (398kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 150 g voita tai margariinia
    • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 1 muna
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1 dl kaurahiutaleita
    • 1 tl leivinjauhetta

    Täyte

    • 250 g maitorahkaa
    • 4 dl mangososetta (esim. Bonne, Valio)
    • 3 munaa
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1–1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2–3 dl vadelmia (tuore tai pakaste)

    Koristeluun

    • tuoreita vadelmia

    Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Lisää muna vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina halkaisijaltaan 26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225-asteisen uunin keskiritilätasolla 10–15 minuuttia.

    Sekoita maitorahka, mangosose, munat, vaniljasokeri ja sokeri keskenään. Kaada seos esipaistetun piiraspohjan päälle. Ripottele päälle vadelmat. Kypsennä piirasta 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt. Anna piiraan jäähtyä.

    Koristele jääkaappikylmä piiras tuoreilla vadelmilla. Tarjoa!

    Reseptin on laatinut

    Dansukker