Vadelma-suklaafudget

20 kpl Valmistus 35 min, jähmettyminen 6 h
Tarjoile ystäville tai pakkaa lahjaksi herkullista valkosuklaafudgea vadelmarouheella maustettuna.
Vadelma-suklaafudget
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 400 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 65 g voita
  • 65 g kuohukermaa
  • 2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 100 g kondensoitua maitoa (ei kinuskiksi keitettyä)
  • 100 g valkosuklaata, rouhittuna
  • pakastekuivattua vadelmarouhetta

1. Vuoraa n. 10x20 cm:n leipävuoka leivinpaperilla. Voitele paperia kevyesti öljyllä.

2. Mittaa kaikki ainekset paitsi valkosuklaa ja vadelmarouhe isoon, paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes kaikki on sulaneet, lisää sitten lämpöä ja sekoittele varovaisesti, kunnes seos saavuttaa 118 asteen lämpötilan (ole varovainen, seos voi kuohua tässä vaiheessa).

3. Siirrä seos pois liedeltä kulhoon tai yleiskoneeseen. Lisää joukkoon rouhittu valkosuklaa ja sekoita hiljalleen vatkaimilla joukkoon. Lisää sitten vatkaimen nopeutta ja vatkaa fudgemassaa, kunnes se on paksua ja “kuivahkoa”. Valmis fudgemassa pitää muotonsa.

4. Voit tässä vaiheessa lisätä seokseen vadelmarouheen (säästä myös koristeeksi) hellästi sekoittaen. Kaavi sitten fudgemassa valmisteltuun vuokaan ja painele se tasaiseksi lastalla. Ripottele pinnalle loppu vadelmarouhe ja painele sitä vähän pinnalle.

5. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ensin tunnin ajan ja peitä sitten foliolla, ja laita jääkaappiin jähmettymään kuudeksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

6. Irrota valmis fudgemassa vuoasta ja leikkaa terävällä veitsellä haluamasi kokoisiksi palasiksi. Tarjoile tai pakkaa lahjaksi!

Vinkki!
Jos haluat tehdä isomman satsin, tee resepti tuplana 20x20 cm:n vuokaan!

Vinkki!
Jos haluat paahteisemman makuisia fudgeja, voit vaihtaa osan erikoishienosta sokerista fariinisokeriin, suklaisempiin versioihin voit lisätä sokeriliemeen ruokalusikallisen tummaa kaakaojauhetta.

Reseptin on laatinut

Dansukker