Vadelma-mascarponetorttu

Hyydytetyssä vadelma-mascarponetortussa on kuohkea appelsiininmakuinen mascarponetäyte ja päällä raikkaita vadelmia hyytelösokerikiilteellä.

12 palaa

PT1H

7 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
3 dl vehnäjauhoja
½ dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
125 g jääkaappikylmää voita kuutioina
½ kananmunaa (28 g)

Täyte
3 liivatelehteä
250 g mascarponea
1 dl kuohukermaa
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 (luomu)appelsiinin kuoriraaste
1 rkl sitruunasta puristettua mehua
1 dl appelsiinista puristettua mehua

Viimeistelyyn
350 g tuoreita vadelmia
1 dl vettä
½ dl Dansukker Hyytelösokeria

 

Ohjeet

Valmista taikina. Taikina riittää suorakaiteen malliseen 12 x 37 cm vuokaan tai ø 26 cm piirasvuokaan.

Mittaa jauhot, sokerit ja leivinjauhe kulhoon. Lisää voikuutiot. Nypi voikuutiot sormilla tai pyöräytä sähkövatkaimen vispilöillä pienellä teholla jauho-sokeriseokseen. Lisää kananmuna ja sekoita. Laita taikina vartiksi jääkaappiin.

Leikkaa irtopohjavuokaan pohjan peittävä leivinpaperi, voitele vuoan reunat. Painele taikina jauhotetuin sormin noin 3 mm levyksi vuoan pohjalle ja reunaan. Siisti reuna veitsellä. Pistele pohja haarukalla. Taittele alumiinifoliosta tukirengas taikinareunaa tukemaan. Laita taikinavuoka puoleksi tunniksi lepäämään pakastimeen tai jääkaappiin. Paista uunissa 175 asteessa noin 15–20 minuuttia. Jäähdytä.

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Laita mascarpone ja kerma kulhoon, lisää tomu- ja vaniljasokeri. Vatkaa hetki, kunnes seos on kermavaahtomaisen kuohkeaa. Lisää appelsiininkuoriraaste ja sitruunamehu. Kuumenna ¼ dl appelsiinimehusta kiehuvaksi esim. mikrossa. Lisää valutetut ja hyvin puserretut liivatelehdet kiehuvaan mehuun, sekoita sileäksi ja kaada seos kylmään appelsiinimehuun. Lisää mehu täytteeseen. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan.

Puolita vadelmat ja laita ne täytteen päälle. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri ja keitä kevyesti sekoitellen, kunnes liemi on kirkas. Sivele liemi vadelmien päälle silikonipullasudilla. Laita torttu jääkaappiin, peitä kuvulla tai ilmavasti foliolla ja anna hyytyä 4 tunnista seuraavan päivään.

Siirrä torttu vuoasta vadille, poista leivinpaperi ja tarjoa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.