Ainekset
Taikina
3 dl vehnäjauhoja
½ dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
125 g jääkaappikylmää voita kuutioina
½ kananmunaa (28 g)
Täyte
3 liivatelehteä
250 g mascarponea
1 dl kuohukermaa
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 (luomu)appelsiinin kuoriraaste
1 rkl sitruunasta puristettua mehua
1 dl appelsiinista puristettua mehua
Viimeistelyyn
350 g tuoreita vadelmia
1 dl vettä
½ dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
Valmista taikina. Taikina riittää suorakaiteen malliseen 12 x 37 cm vuokaan tai ø 26 cm piirasvuokaan.
Mittaa jauhot, sokerit ja leivinjauhe kulhoon. Lisää voikuutiot. Nypi voikuutiot sormilla tai pyöräytä sähkövatkaimen vispilöillä pienellä teholla jauho-sokeriseokseen. Lisää kananmuna ja sekoita. Laita taikina vartiksi jääkaappiin.
Leikkaa irtopohjavuokaan pohjan peittävä leivinpaperi, voitele vuoan reunat. Painele taikina jauhotetuin sormin noin 3 mm levyksi vuoan pohjalle ja reunaan. Siisti reuna veitsellä. Pistele pohja haarukalla. Taittele alumiinifoliosta tukirengas taikinareunaa tukemaan. Laita taikinavuoka puoleksi tunniksi lepäämään pakastimeen tai jääkaappiin. Paista uunissa 175 asteessa noin 15–20 minuuttia. Jäähdytä.
Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Laita mascarpone ja kerma kulhoon, lisää tomu- ja vaniljasokeri. Vatkaa hetki, kunnes seos on kermavaahtomaisen kuohkeaa. Lisää appelsiininkuoriraaste ja sitruunamehu. Kuumenna ¼ dl appelsiinimehusta kiehuvaksi esim. mikrossa. Lisää valutetut ja hyvin puserretut liivatelehdet kiehuvaan mehuun, sekoita sileäksi ja kaada seos kylmään appelsiinimehuun. Lisää mehu täytteeseen. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan.
Puolita vadelmat ja laita ne täytteen päälle. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri ja keitä kevyesti sekoitellen, kunnes liemi on kirkas. Sivele liemi vadelmien päälle silikonipullasudilla. Laita torttu jääkaappiin, peitä kuvulla tai ilmavasti foliolla ja anna hyytyä 4 tunnista seuraavan päivään.
Siirrä torttu vuoasta vadille, poista leivinpaperi ja tarjoa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.