Vadelma-mascarponetorttu

Hyydytetyssä vadelma-mascarponetortussa on kuohkea appelsiininmakuinen mascarponetäyte ja päällä raikkaita vadelmia hyytelösokerikiilteellä.

12 palaa

7 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Taikina
3 dl vehnäjauhoja
½ dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
125 g jääkaappikylmää voita kuutioina
½ kananmunaa (28 g)

Täyte
3 liivatelehteä
250 g mascarponea
1 dl kuohukermaa
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 (luomu)appelsiinin kuoriraaste
1 rkl sitruunasta puristettua mehua
1 dl appelsiinista puristettua mehua

Viimeistelyyn
350 g tuoreita vadelmia
1 dl vettä
½ dl Dansukker Hyytelösokeria

 

Ohjeet

Valmista taikina. Taikina riittää suorakaiteen malliseen 12 x 37 cm vuokaan tai ø 26 cm piirasvuokaan.

Mittaa jauhot, sokerit ja leivinjauhe kulhoon. Lisää voikuutiot. Nypi voikuutiot sormilla tai pyöräytä sähkövatkaimen vispilöillä pienellä teholla jauho-sokeriseokseen. Lisää kananmuna ja sekoita. Laita taikina vartiksi jääkaappiin.

Leikkaa irtopohjavuokaan pohjan peittävä leivinpaperi, voitele vuoan reunat. Painele taikina jauhotetuin sormin noin 3 mm levyksi vuoan pohjalle ja reunaan. Siisti reuna veitsellä. Pistele pohja haarukalla. Taittele alumiinifoliosta tukirengas taikinareunaa tukemaan. Laita taikinavuoka puoleksi tunniksi lepäämään pakastimeen tai jääkaappiin. Paista uunissa 175 asteessa noin 15–20 minuuttia. Jäähdytä.

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Laita mascarpone ja kerma kulhoon, lisää tomu- ja vaniljasokeri. Vatkaa hetki, kunnes seos on kermavaahtomaisen kuohkeaa. Lisää appelsiininkuoriraaste ja sitruunamehu. Kuumenna ¼ dl appelsiinimehusta kiehuvaksi esim. mikrossa. Lisää valutetut ja hyvin puserretut liivatelehdet kiehuvaan mehuun, sekoita sileäksi ja kaada seos kylmään appelsiinimehuun. Lisää mehu täytteeseen. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan.

Puolita vadelmat ja laita ne täytteen päälle. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri ja keitä kevyesti sekoitellen, kunnes liemi on kirkas. Sivele liemi vadelmien päälle silikonipullasudilla. Laita torttu jääkaappiin, peitä kuvulla tai ilmavasti foliolla ja anna hyytyä 4 tunnista seuraavan päivään.

Siirrä torttu vuoasta vadille, poista leivinpaperi ja tarjoa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.