Vadelma-limettipiiras

noin 12 palaa 1 tunti + jäähdytys 3 tuntia
Tuoreet vadelmat ja herkullinen limettitäyte kruunaavat tämän kesäisen leivonnaisen.
Vadelma-limettipiiras
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Suklaamurotaikina

    • 150 g voita
    • 1 1/4 dl Dansukker Tomusokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 rkl kaakaojauhetta
    • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 1 keltuainen

    Limettitäyte

    • 4 keltuaista
    • 3 dl ranskankermaa
    • 1 1/4 dl Dansukker Tomusokeria
    • 1 1/2 rkl Maizena-maissitärkkelystä
    • 1/2 luomulimetin kuori
    • 3/4 dl tuorepuristettua limettimehua

    Tarjoiluun

    • tuoreita vadelmia ja/tai vadelmakastiketta

    1. Sekoita kuutioitu voi ja muut ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja pane jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

    2. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen piirasvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Mikäli haluat valmistaa piiraan pitkänmalliseen vuokaan, 2/3 taikinasta riittää.

    3. Paista pohjaa 175 asteessa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.

    4. Sekoita kaikki täytteen ainekset.

    5. Kaada täyte piiraspohjalle. Jatka paistamista 175 asteessa uunin keskiosassa 15–20 minuuttia. Pane jäähtynyt piirakka jääkaappiin noin 3 tunniksi ennen tarjoilua.

    6. Koristele piirakka vadelmilla ja/tai vadelmakastikkeella.

    Vadelmakastike
    250 g kohmeisia vadelmia
    1 dl Dansukker Tomusokeria
    ½ sitruunan mehu
    Laita ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker