Vaaleat piparkakut

Chili ja muut mausteet antavat potkua vaaleille joulupipareille. Leivo vaikka joululahjaksi!

20 minuuttia + 12 tuntia

Arviot (25 kpl)

Ainekset

1 dl vettä
2 kanelitankoa rouhittuna
5 tähtianista
1 tl kardemummansiemeniä
1 tl kokonaisia neilikoita
1 punainen chili silputtuna
3 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
250 g voita tai margariinia
1 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
2 kananmunaa
9 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta

Ohjeet

1. Mittaa vesi, kevyesti rouhitut mausteet ja silputtu chili kattilaan. Keitä poreillen, nestettä haihduttaen noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan siirappi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia.
2. Laita huoneenlämpöinen rasva sekoituskulhoon, siivilöi kuuma siirappi-mausteseos päälle ja sekoita. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
3. Lisää sokeri, kananmunat ja jauho-suola-leivinjauheseos. Sekoita sileäksi taikinaksi.
4. Peitä kulho kelmulla ja säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään.
5. Ripottele työpöydälle jauhoja, kauli taikina useammassa erässä ohueksi levyksi ja painele haluamasi mallisia piparkakkuja. Paista uunissa 180 asteessa 7–9 minuuttia, paistoaika riippuu piparkakkujen koosta ja paksuudesta.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.