Vaaleat piparit

30 min + 12 tuntia
Näiden rapeiden piparkakkujen taikinassa käytetään vaaleaa siirappia, joten ne ovat väriltään hieman vaaleampia kuin tavalliset piparit.
Vaaleat piparit
Arvioi: (15kpl)

Ainekset

  • 2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
  • 2 1/4 dl Dansukker Taloussokeria
  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 iso kananmuna
  • 2 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 7–8 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl soodaa

Kuorrutus

  • noin 3 dl Dansukker Tomusokeria, Mansikanmakuista tai Kaakaotomusokeria
  • 1 munanvalkuainen
  • pari tippaa sitruunamehua tai etikkaa

Sulata rasva, sokeri ja siirappi kattilassa, sekoita kunnes seos on jäähtynyt. Lisää kananmuna joukkoon. Lisää mausteet ja jauhot, joihin sooda on huolellisesti sekoitettu. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna maustua ja kovettua peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kauli taikina noin 3–4 mm:n levyksi ja ota siitä muotilla piparkakkuja. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia piparien koosta riippuen.

Kuorrutus
Vaahdota valkuainen, sitruunamehu/etikka ja suurin osa tomusokerista. Lisää loput tomusokerista vähitellen, kunnes saat saat sopivan paksuisen, kiinteän kuorrutteen. Levitä tai pursota kuorrute pipareille. Anna kuivua.

Tarvittava tomusokerimäärä riippuu paitsi valkuaisen koosta myös tomusokerilaadusta. Esimerkiksi Kaakaotomusokeria tarvitaan vähemmän kuin tavallista Tomusokeria saman paksuisen kuorrutteen aikaansaamiseksi.

Reseptin on laatinut

Dansukker