Vaaleat piparit

Näiden rapeiden piparkakkujen taikinassa käytetään vaaleaa siirappia, joten ne ovat väriltään hieman vaaleampia kuin tavalliset piparit.

30 min + 12 tuntia

Arviot (26 kpl)

Ainekset

2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
2 1/4 dl Dansukker Taloussokeria
200 g voita tai margariinia
1 iso kananmuna
2 tl jauhettua neilikkaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua kanelia
7–8 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl soodaa
Kuorrutus
noin 3 dl Dansukker Tomusokeria
1 munanvalkuainen
pari tippaa sitruunamehua tai etikkaa

Ohjeet

Sulata rasva, sokeri ja siirappi kattilassa, sekoita kunnes seos on jäähtynyt. Lisää kananmuna joukkoon. Lisää mausteet ja jauhot, joihin sooda on huolellisesti sekoitettu. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna maustua ja kovettua peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kauli taikina noin 3–4 mm:n levyksi ja ota siitä muotilla piparkakkuja. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia piparien koosta riippuen.

Kuorrutus
Vaahdota valkuainen, sitruunamehu/etikka ja suurin osa tomusokerista. Lisää loput tomusokerista vähitellen, kunnes saat saat sopivan paksuisen, kiinteän kuorrutteen. Levitä tai pursota kuorrute pipareille. Anna kuivua.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.