Ainekset
2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
2 1/4 dl Dansukker Taloussokeria
200 g voita tai margariinia
1 iso kananmuna
2 tl jauhettua neilikkaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua kanelia
7–8 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl soodaa
Kuorrutus
noin 3 dl Dansukker Tomusokeria
1 munanvalkuainen
pari tippaa sitruunamehua tai etikkaa
Ohjeet
Sulata rasva, sokeri ja siirappi kattilassa, sekoita kunnes seos on jäähtynyt. Lisää kananmuna joukkoon. Lisää mausteet ja jauhot, joihin sooda on huolellisesti sekoitettu. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna maustua ja kovettua peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kauli taikina noin 3–4 mm:n levyksi ja ota siitä muotilla piparkakkuja. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia piparien koosta riippuen.
Kuorrutus
Vaahdota valkuainen, sitruunamehu/etikka ja suurin osa tomusokerista. Lisää loput tomusokerista vähitellen, kunnes saat saat sopivan paksuisen, kiinteän kuorrutteen. Levitä tai pursota kuorrute pipareille. Anna kuivua.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.