Vaaleat piparit

Näiden rapeiden piparkakkujen taikinassa käytetään vaaleaa siirappia, joten ne ovat väriltään hieman vaaleampia kuin tavalliset piparit.

30 min + 12 tuntia

Arviot (32 kpl)

Ainekset

2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
2 1/4 dl Dansukker Taloussokeria
200 g voita tai margariinia
1 iso kananmuna
2 tl jauhettua neilikkaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua kanelia
7–8 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl soodaa
Kuorrutus
noin 3 dl Dansukker Tomusokeria
1 munanvalkuainen
pari tippaa sitruunamehua tai etikkaa

Ohjeet

Sulata rasva, sokeri ja siirappi kattilassa, sekoita kunnes seos on jäähtynyt. Lisää kananmuna joukkoon. Lisää mausteet ja jauhot, joihin sooda on huolellisesti sekoitettu. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna maustua ja kovettua peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kauli taikina noin 3–4 mm:n levyksi ja ota siitä muotilla piparkakkuja. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia piparien koosta riippuen.

Kuorrutus
Vaahdota valkuainen, sitruunamehu/etikka ja suurin osa tomusokerista. Lisää loput tomusokerista vähitellen, kunnes saat saat sopivan paksuisen, kiinteän kuorrutteen. Levitä tai pursota kuorrute pipareille. Anna kuivua.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?