Uuniomenachutney

Tarjoa uuniomenachutneyta liha- ja kanaruokien kumppanina tai vahvojen juustojen seurassa. Mausteinen omenachutney on helppo haudutella uunissa.

noin 1 ½ l

4 tuntia

Arviot (3 kpl)

Ainekset

2 kg omenoita

2 (300 g) sipulia

5 valkosipulinkynttä

2 rkl inkivääriä raasteena

2 punaista chilipalkoa

10 mustapippuria

2 rkl sinapinsiemeniä

1 ½ tl suolaa

1 luomusitruunan kuori ja mehu

Lisää

500 g Dansukker Hillosokeria

1–2 dl rusinoita

1 dl omenaviinietikkaa

Ohjeet

Pese ja kuori omenat (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria). Poista siemenkodat omenaporalla ja leikkaa hedelmäliha ohuiksi viipaleiksi.

Viipaloi kuoritut ja halkaistut sipulit. Raasta inkiväärinjuuri. Halkaise huuhdellut chilit ja poista siemenet. Leikkaa chili silpuksi.

Levitä ainekset laakeaan uunivuokaan. Lisää mausteet, hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste ja mehu. Nosta vuoka 175-asteiseen uuniin ja anna hautua noin 1 ½ tuntia. Sekoita muutaman kerran.

Sekoita hautuneeseen seokseen hillosokeri, rusinat ja etikka. Hauduta vielä 1–2 tuntia. Aika riippuu omenalajikkeesta ja omenoiden palakoosta.

Lusikoi kuuma chutney puhtaisiin lasipurkkeihin, sulje tiiviisti ja säilytä viileässä. Anna makujen tasaantua pari päivää. Chutney säilyy kylmässä pari kuukautta.

Tarjoa mausteista omenachutneyta liha- ja kanaruokien kumppanina tai vahvojen juustojen seurassa.

Vinkki!
Eri omenalajikkeet pehmenevät eri tavalla, joten rakenteesta voi tulla joko kiinteämpää tai soseisempaa.

Chutneysta tulee hieman erilaista, jos kuutioit omenat ja silppuat sipulit.

Anna chutneypurkki tuliaisena ystävälle.

Katso video: Uuniomenachutney

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.