Uuniomenachutney

Tarjoa uuniomenachutneyta liha- ja kanaruokien kumppanina tai vahvojen juustojen seurassa. Mausteinen omenachutney on helppo haudutella uunissa.

noin 1 ½ l

PT1H

4 tuntia

Arviot (7 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 kg omenoita
2 (300 g) sipulia
5 valkosipulinkynttä
2 rkl inkivääriä raasteena
2 punaista chilipalkoa
10 mustapippuria
2 rkl sinapinsiemeniä
1 ½ tl suolaa
1 luomusitruunan kuori ja mehu

Lisää
500 g Dansukker Hillosokeria
1–2 dl rusinoita
1 dl omenaviinietikkaa

Ohjeet

Pese ja kuori omenat (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria). Poista siemenkodat omenaporalla ja leikkaa hedelmäliha ohuiksi viipaleiksi.

Viipaloi kuoritut ja halkaistut sipulit. Raasta inkiväärinjuuri. Halkaise huuhdellut chilit ja poista siemenet. Leikkaa chili silpuksi.

Levitä ainekset laakeaan uunivuokaan. Lisää mausteet, hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste ja mehu. Nosta vuoka 175-asteiseen uuniin ja anna hautua noin 1 ½ tuntia. Sekoita muutaman kerran.

Sekoita hautuneeseen seokseen hillosokeri, rusinat ja etikka. Hauduta vielä 1–2 tuntia. Aika riippuu omenalajikkeesta ja omenoiden palakoosta.

Lusikoi kuuma chutney puhtaisiin lasipurkkeihin, sulje tiiviisti ja säilytä viileässä. Anna makujen tasaantua pari päivää. Chutney säilyy kylmässä pari kuukautta.

Tarjoa mausteista omenachutneyta liha- ja kanaruokien kumppanina tai vahvojen juustojen seurassa.

Vinkki!
Eri omenalajikkeet pehmenevät eri tavalla, joten rakenteesta voi tulla joko kiinteämpää tai soseisempaa.

Chutneysta tulee hieman erilaista, jos kuutioit omenat ja silppuat sipulit.

Anna chutneypurkki tuliaisena ystävälle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?