Uuniomenachutney - Dansukker

Uuniomenachutney

noin 1 ½ l 4 tuntia
Tarjoa uuniomenachutneyta liha- ja kanaruokien kumppanina tai vahvojen juustojen seurassa. Mausteinen omenachutney on helppo haudutella uunissa.
Uuniomenachutney
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 kg omenoita
  • 2 (300 g) sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl inkivääriä raasteena
  • 2 punaista chilipalkoa
  • 10 mustapippuria
  • 2 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 luomusitruunan kuori ja mehu

Lisää

  • 500 g Dansukker Hillosokeria
  • 1–2 dl rusinoita
  • 1 dl omenaviinietikkaa

Pese ja kuori omenat (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria). Poista siemenkodat omenaporalla ja leikkaa hedelmäliha ohuiksi viipaleiksi.

Viipaloi kuoritut ja halkaistut sipulit. Raasta inkiväärinjuuri. Halkaise huuhdellut chilit ja poista siemenet. Leikkaa chili silpuksi.

Levitä ainekset laakeaan uunivuokaan. Lisää mausteet, hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste ja mehu. Nosta vuoka 175-asteiseen uuniin ja anna hautua noin 1 ½ tuntia. Sekoita muutaman kerran.

Sekoita hautuneeseen seokseen hillosokeri, rusinat ja etikka. Hauduta vielä 1–2 tuntia. Aika riippuu omenalajikkeesta ja omenoiden palakoosta.

Lusikoi kuuma chutney puhtaisiin lasipurkkeihin, sulje tiiviisti ja säilytä viileässä. Anna makujen tasaantua pari päivää. Chutney säilyy kylmässä pari kuukautta.

Tarjoa mausteista omenachutneyta liha- ja kanaruokien kumppanina tai vahvojen juustojen seurassa.

Vinkki!
Eri omenalajikkeet pehmenevät eri tavalla, joten rakenteesta voi tulla joko kiinteämpää tai soseisempaa.

Chutneysta tulee hieman erilaista, jos kuutioit omenat ja silppuat sipulit.

Anna chutneypurkki tuliaisena ystävälle.

Katso video: Uuniomenachutney

Reseptin on laatinut

Dansukker

;