Ainekset
2 kg omenoita
2 (300 g) sipulia
5 valkosipulinkynttä
2 rkl inkivääriä raasteena
2 punaista chilipalkoa
10 mustapippuria
2 rkl sinapinsiemeniä
1 ½ tl suolaa
1 luomusitruunan kuori ja mehu
Lisää
500 g Dansukker Hillosokeria
1–2 dl rusinoita
1 dl omenaviinietikkaa
Ohjeet
Pese ja kuori omenat (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria). Poista siemenkodat omenaporalla ja leikkaa hedelmäliha ohuiksi viipaleiksi.
Viipaloi kuoritut ja halkaistut sipulit. Raasta inkiväärinjuuri. Halkaise huuhdellut chilit ja poista siemenet. Leikkaa chili silpuksi.
Levitä ainekset laakeaan uunivuokaan. Lisää mausteet, hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste ja mehu. Nosta vuoka 175-asteiseen uuniin ja anna hautua noin 1 ½ tuntia. Sekoita muutaman kerran.
Sekoita hautuneeseen seokseen hillosokeri, rusinat ja etikka. Hauduta vielä 1–2 tuntia. Aika riippuu omenalajikkeesta ja omenoiden palakoosta.
Lusikoi kuuma chutney puhtaisiin lasipurkkeihin, sulje tiiviisti ja säilytä viileässä. Anna makujen tasaantua pari päivää. Chutney säilyy kylmässä pari kuukautta.
Tarjoa mausteista omenachutneyta liha- ja kanaruokien kumppanina tai vahvojen juustojen seurassa.
Vinkki!
Eri omenalajikkeet pehmenevät eri tavalla, joten rakenteesta voi tulla joko kiinteämpää tai soseisempaa.
Chutneysta tulee hieman erilaista, jos kuutioit omenat ja silppuat sipulit.
Anna chutneypurkki tuliaisena ystävälle.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?