Uunilohi

Sinapilla maustettu kermainen uunilohi on helppo ja hyvä kalaruoka perunamuusin kera.

4–5 annosta

PT45M
PT0M
Pääruoka

45 minuuttia

Arviot (21 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg lohifilee
3/4 tl hienoa merisuolaa
2 tl Dansukker Ruokokidesokeria tai Fariinisokeria
limepippuria myllystä
2 1/2 dl ruoka- tai kuohukermaa
1–2 rkl sinappia
1/4 tl suolaa

Ohjeet

Poista lohifileestä ruodot ja laita se uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle merisuolaa ja sokeria. Rouhi pinnalle limepippuria.

Sekoita kerman joukkoon sinappi ja suola. Kaada liemi vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa vihanneslisäkkeen tai perunasoseen kanssa.

Vinkki!
Mausta kerma sinapin sijaan yrteillä, esimerkiksi rakuunalla tai tillillä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?