Uunijäätelö

Kylmää jäätelöä marengin sisällä kuumaan uuniin: siitä syntyy herkkujen herkku.

8 annosta

50 minuuttia

Arviot (48 kpl)

Ainekset

Kakkupohja

nokare rasvaa
korppujauhetta
2 kananmunaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Väliin

n. 2 dl kuningatarhilloa
1 l vaniljajäätelöä

Italialainen marenki

1 dl vettä
5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
6 kananmunan valkuaista

Ohjeet

Valmista kakkupohja. Voitele ja korppujauhota hieman jäätelöpakettia pidempi uunivuoka. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää jauhot ja levitä taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista marenki. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä noin 3 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä sokerilientä noin minuutin ajan. Vaahdota valkuaisia hetki sähkövatkaimella ja lisää kuuma sokeriliemi tasaisena nauhana kaataen koko ajan vatkaten valkuaisvaahtoon. Vatkaa kymmenisen minuuttia, jotta vaahdosta tulee kestävää ja se jäähtyy.

Levitä hilloa kakkupohjalle. Aseta pakastimesta otettu jäätelö kakkupohjalle ja levitä hilloa myös
jäätelön päälle. Nostele marenki keoksi pinnalle, peitä marengilla myös reunat. Kuorruta marenkia muutaman sekunnin ajan uunin grillivastuksen alla tai ruskista pinta pienellä kaasupolttimolla. Nopean pinnan ruskistamisen voi tehdä myös 250-asteisessa uunissa. Tarjoa heti.

Katso ohje: Kuningatarhillo mikrossa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.