Uunijäätelö

Kylmää jäätelöä marengin sisällä kuumaan uuniin: siitä syntyy herkkujen herkku.

8 annosta

50 minuuttia

Arviot (35 kpl)

Ainekset

Kakkupohja

nokare rasvaa
korppujauhetta
2 kananmunaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Väliin

n. 2 dl kuningatarhilloa
1 l vaniljajäätelöä

Italialainen marenki

1 dl vettä
5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
6 kananmunan valkuaista

Ohjeet

Valmista kakkupohja. Voitele ja korppujauhota hieman jäätelöpakettia pidempi uunivuoka. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää jauhot ja levitä taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista marenki. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä noin 3 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä sokerilientä noin minuutin ajan. Vaahdota valkuaisia hetki sähkövatkaimella ja lisää kuuma sokeriliemi tasaisena nauhana kaataen koko ajan vatkaten valkuaisvaahtoon. Vatkaa kymmenisen minuuttia, jotta vaahdosta tulee kestävää ja se jäähtyy.

Levitä hilloa kakkupohjalle. Aseta pakastimesta otettu jäätelö kakkupohjalle ja levitä hilloa myös
jäätelön päälle. Nostele marenki keoksi pinnalle, peitä marengilla myös reunat. Kuorruta marenkia muutaman sekunnin ajan uunin grillivastuksen alla tai ruskista pinta pienellä kaasupolttimolla. Nopean pinnan ruskistamisen voi tehdä myös 250-asteisessa uunissa. Tarjoa heti.

Katso ohje: Kuningatarhillo mikrossa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.