Uunijäätelö

Kylmää jäätelöä marengin sisällä kuumaan uuniin: siitä syntyy herkkujen herkku.

8 annosta

50 minuuttia

Arviot (39 kpl)

Ainekset

Kakkupohja

nokare rasvaa
korppujauhetta
2 kananmunaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Väliin

n. 2 dl kuningatarhilloa
1 l vaniljajäätelöä

Italialainen marenki

1 dl vettä
5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
6 kananmunan valkuaista

Ohjeet

Valmista kakkupohja. Voitele ja korppujauhota hieman jäätelöpakettia pidempi uunivuoka. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää jauhot ja levitä taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista marenki. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä noin 3 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä sokerilientä noin minuutin ajan. Vaahdota valkuaisia hetki sähkövatkaimella ja lisää kuuma sokeriliemi tasaisena nauhana kaataen koko ajan vatkaten valkuaisvaahtoon. Vatkaa kymmenisen minuuttia, jotta vaahdosta tulee kestävää ja se jäähtyy.

Levitä hilloa kakkupohjalle. Aseta pakastimesta otettu jäätelö kakkupohjalle ja levitä hilloa myös
jäätelön päälle. Nostele marenki keoksi pinnalle, peitä marengilla myös reunat. Kuorruta marenkia muutaman sekunnin ajan uunin grillivastuksen alla tai ruskista pinta pienellä kaasupolttimolla. Nopean pinnan ruskistamisen voi tehdä myös 250-asteisessa uunissa. Tarjoa heti.

Katso ohje: Kuningatarhillo mikrossa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?