Uudenvuoden uunijäätelö

Tarjoa uudenvuodenaattona säkenöivää jälkiruokaa eli marenkista uunijäätelöä itse tehdyillä passio- ja pistaasijäätelöillä.

8 palaa

PT1H

6 tuntia

Arviot (40 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pistaasi- ja passiojäätelöt
8 keltuaista
2 dl Dansukker Taloussokeria
4 dl maitoa
3 dl kermaa
2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Maustamiseen
100 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
5 passiohedelmää

Sokerikakkupohja
2 kananmunaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Marenki
3 valkuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
muutama tippa sitruunamehua

Ohjeet

Tee ensin jäätelöt. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa munavaahto maitoseokseen. Siivilöi ja jaa seos puoliksi kahteen (pakastuksenkestävään) kulhoon (tilavuus 1,5 l). Lisää toiseen kulhoon rouhitut pistaasipähkinät ja toiseen passiohedelmäliha. Anna jäähtyä. Tee jäätelöt vuorotellen jäätelökoneessa tai pane kelmulla peitetyt kulhot pakastimeen noin 5 tunniksi. Vatkaa seoksia pakastumisen aikana muutaman kerran.

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää jauhot ja kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halk. n. 18 cm). Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ritilällä.

Kuumenna uuni grillitoiminnolla 250°C:een. Ota jäätelöt pakastimesta ja pane kakku uunin kestävälle tarjoiluastialle.

Kaada valkuaiset ja puolet sokerista kulhoon, vaahdota muutaman minuutin ajan. Lisää loppu sokeri ja sitruunamehu. Vaahdota kovaksi vaahdoksi.

Levitä ensin passiojäätelö kakun keskelle ja sen päälle pistaasijäätelö. Peitä kakku ja jäätelöt kauttaaltaan marengilla. Pane uuniin noin 2–4 minuutiksi, kunnes marenki on hieman ruskistunut. Tarjoa heti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?