Uudenvuoden 'sokeritina'

Vala uudenvuoden aattona ekologista sokeritinaa. Kuumenna Taloussokeria kasarissa ja kaada kylmään veteen.

5 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

1/2 dl Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

1. Kuumenna 1/2 dl sokeria varrellisessa kasarissa puulastalla sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä, kun sokeri on saanut hieman väriä. Tasoita loput sokeripaakut tasaiseksi massaksi.

2. Kaada kuuma massa nopeasti kylmään veteen ja nosta "sokeritina" nopeasti reikäkauhalla vedestä pois.

3. Kaada kattila täyteen kuumaa vettä ja puhdista hetken kuluttua astianpesuharjalla.

Sokerikiteet tai lasimainen sokeri liukenee helposti suussa, mutta sokeri sulaa vasta yli 180 °C:ssa. Tinan sulamispiste on noin 230 °C. Voit myös valaa sokeria uutena vuonna. Käsittele sulanutta sokerimassaa yhtä varovaisesti kuin tinaa! Tämä "tina" on ekologista. Maistaakin sitä voi.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?