Uudenvuoden kakku - uusi vuosi - Dansukker

Uudenvuoden kakku

12 palaa 1½ tuntia
Uudenvuoden kakun täytteenä on banaania ja nugaata. Koristelu kuvaa vuoden vaihtumista kellotaulun muodossa.
Uudenvuoden kakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 200 g hasselpähkinöitä
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • voita tai margariinia
  • vehnäjauhoja

Täyte

  • 2 banaania
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl Dansukker Hyytelösokeri Multia
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 100 g raastettua nugaata (Marabou Dubbel Nougat)

Koristeluun

  • 1 Noblesse-suklaamakeinen
  • 11 Toffifee-makeista
  • 10 g valkosuklaata
  • suklaa- tai lakritsimakeisia
  • 1 1/2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl Dansukker Tomusokeria

Jauha pähkinät hienoksi. Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään pähkinät, vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun irtopohjavuokaan (tilavuus 1,5 litraa). Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa muutama minuutti ennen kumoamista. Anna jäähtyä ritilällä.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Hienonna banaanit. Sekoita joukkoon sitruunamehu. Levitä seos toisen kakkupohjan päälle. Vatkaa kerma, hyytelösokeri Multi ja vaniljasokeri kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon raastettu nugaa. Levitä 1/3 kermaseoksesta banaanitäytteen päälle. Pane toinen kakkupohja kermatäytteen päälle. Levitä loput täytteestä kakun päälle.

Pane suklaa pursotinpussiin ja tee pussiin solmu. Pane pussi kuumalla vedellä täytettyyn kulhoon ja sulata suklaa. Pursota numerot 1–12 Toffifee- ja Noblesse-makeisille.

Vatkaa kerma ja tomusokeri kiinteäksi vaahdoksi. Pursota kermavaahto kakun päälle. Koristele numeroiduilla Toffifee- ja Noblesse-makeisilla. Tee kellonviisarit suklaa- tai lakritsimakeisista.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;