Uudenvuoden kakku

Uudenvuoden kakun täytteenä on banaania ja nugaata. Koristelu kuvaa vuoden vaihtumista kellotaulun muodossa.

12 palaa

PT1H

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g hasselpähkinöitä
3 kananmunaa
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
voita tai margariinia
vehnäjauhoja
Täyte
2 banaania
1 tl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
2 rkl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
100 g raastettua nugaata (Marabou Dubbel Nougat)
Koristeluun
1 Noblesse-suklaamakeinen
11 Toffifee-makeista
10 g valkosuklaata
suklaa- tai lakritsimakeisia
1 1/2 dl kuohukermaa
1 rkl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Jauha pähkinät hienoksi. Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään pähkinät, vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun irtopohjavuokaan (tilavuus 1,5 litraa). Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa muutama minuutti ennen kumoamista. Anna jäähtyä ritilällä.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Hienonna banaanit. Sekoita joukkoon sitruunamehu. Levitä seos toisen kakkupohjan päälle. Vatkaa kerma, hyytelösokeri Multi ja vaniljasokeri kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon raastettu nugaa. Levitä 1/3 kermaseoksesta banaanitäytteen päälle. Pane toinen kakkupohja kermatäytteen päälle. Levitä loput täytteestä kakun päälle.

Pane suklaa pursotinpussiin ja tee pussiin solmu. Pane pussi kuumalla vedellä täytettyyn kulhoon ja sulata suklaa. Pursota numerot 1–12 Toffifee- ja Noblesse-makeisille.

Vatkaa kerma ja tomusokeri kiinteäksi vaahdoksi. Pursota kermavaahto kakun päälle. Koristele numeroiduilla Toffifee- ja Noblesse-makeisilla. Tee kellonviisarit suklaa- tai lakritsimakeisista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.