Ainekset
Kakkupohja
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl Dansukker Taloussokeria
3 tl piparkakkumaustetta
1 rkl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
3 kananmunaa
2 dl maitoa tai kermaa
2 dl rypsiöljyä
1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
Karpalomousse
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl vispikermaa
3 liivatetta + tilkka vettä
150 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1,5 dl karpaloita
Kreemi
300 g huoneenlämpöistä voita
4 dl Dansukker Tomusokeria
2 rkl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g tuorejuustoa
vihreää pastaväriä
Kinuski
2 dl kuohukermaa
2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
sormisuolaa
Koristeet
suklaapalloja
nonparelleja
kultaisia helmiä
Ohjeet
Kakkupohja
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan 15–16 cm kakkuvuoka.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat maito, öljy ja siirappi.
3. Lisää kuivat aineet taikinaan siivilän läpi sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla noin 60 min, kunnes puutikkuun tarttuu enää muutamia meheviä murusia.
4. Kumoa kakkupohja ritilälle ja peitä kelmulla jäähtymisen ajaksi.
Karpalomousse
1. Vaahdota kerma ja vaniljakastike kulhossa löysäksi vaahdoksi (voit vatkata erikseen). Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (noin 5 minuuttia).
2. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit keskenään. Soseuta marjat ja lisää vatkaten tuorejuustoseokseen.
3. Liota puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten. Kääntele tai vatkaa lopuksi sekaan kerma-vaniljavaahto.
4. Täytä kakku moussella mielellään heti valmiiksi leikatun kakun väliin – mousse hyytyy jääkaapissa kakun väliin eli on valmistusvaiheessa löysää.
Kreemi
1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan voin sekaan koko ajan vatkaten. Lisää maito vatkauksen loppuvaiheessa. Vatkaaminen kestää useita minuutteja.
2. Lisää vatkauksen loppupuolella nopeasti tuorejuusto sekaan koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes seos on tasaista ja edelleen kuohkeaa.
3. Värjää osa kreemistä vihreäksi ja siirrä pursotinpussiin monisakaraisen tyllan kanssa.
Kinuski
1. Mittaa kerma ja siirappi kattilaan.
2. Anna porista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
3. Ripottele sekaan sormisuolaa ja jäähdytä.
Kakun kokoaminen
1. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen esimerkiksi veitsellä.
2. Kasaa kakku leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, jossa paistoit kakkupohjan. Pohja, karpalomousse, toinen kerros kakkua, mousse ja päällinen. Tätä kakkua ei tarvitse kostuttaa. Vedä kakun päälle kelmu ja laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai ainakin pari tuntia.
3. Irrota kakku vuoasta kääntämällä vuoka ja tiputtamalla kakku kakkualustalle. Nyt voit aloittaa koristelun.
4. Kreemitä kakku tuorejuustokreemillä palettiveistä apuna käyttäen. Käytä välissä jääkaapissa, jotta kreemi kovettuu kakun pintaan.
5. Pursota kuuset kakun päälle ja kranssi kakun reunalle vain osittain.
6. Valuttele kinuski kakun reunoille lusikalla nostelemalla tai käytä pursotuspulloa. Jos kinuski on todella kovaa, lämmitä sitä hetki, jos se on liian lämmintä se ei valu kauniisti.
7. Asettele koristeet ja nosta tarjolle!
Resepti ja kuva: Annin Uunissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.