Tuulihatut

Ilmavat, pienet tuulihatut täytetään kermavaahdolla ja kirpeällä limettitahnalla.

50 kpl

PT40M

45 minuuttia

Arviot (76 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 dl vettä
100 g voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
Täyte
1–1 1/2 dl vispikermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
n. 150 g limettitahnaa (lime curd)
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Mittaa vesi ja voi kattilaan, sekoita kunnes voi sulaa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita pallovatkaimella tai puuhaarukalla voimakkaasti sekoittaen, kunnes taikinasta muodostuu yhtenäinen pallo. Anna jäähtyä viitisen minuuttia.

Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota nokareita uunipellille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Vaahdota vispikerma ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon limettitahna. Leikkaa tuulihattuihin pieni viilto ja pursota täytettä sisään. Siivilöi pinnalle hieman tomusokeria.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?