Ainekset
500 g Dansukker Fariinisokeria
4 l vettä
2 luomuappelsiinin kuoret ja mehu
1/2 sitruunan mehu
1/5 tl tuorehiivaa (noin herneen kokoinen pala)
Pullotukseen: sokeria, rusinoita
Ohjeet
1. Pese appelsiinit huolellisesti. Leikkaa oranssi kuoriosa talteen kuorimaveitsellä ja purista mehu.
2. Mittaa teräskattilaan 1 dl fariinisokeria ja 1 dl vettä. Lisää joukkoon appelsiinien kuoret ja mehu, kiehauta ja keittele seosta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
3. Lisää puolet vedestä, kiehauta ja sekoita sokeri joukkoon. Lisää sitruunamehu.
4. Kaada liemi isoon astiaan ja sekoita jäljellä oleva kylmä vesi joukkoon. (Jos käyttämäsi kattila on tarpeeksi iso, voit toki sekoittaa liemen ja veden suoraan siinä.)
5. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi.
6. Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin ja anna siman käydä noin viikko.
Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.
Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.
Resepti / Blogi: Chocochili
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.