Tulinen tomaattihillo - alkuperäinen resepti Dansukker

Tulinen tomaattihillo

8 dl valmista hilloa 50 minuuttia
Makean tulinen tomaattihillo maistuu suolaisten ruokien lisäkkeenä. Tulisuutta voit säädellä käyttämällä eri chililaatuja.
Tulinen tomaattihillo
Arvioi: (1078kpl)

Ainekset

  • 800 g tomaatteja TAI
  • 800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
  • 400 g punaisia paprikoita
  • 4–6 punaista chiliä
  • 6–8 valkosipulin kynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1/2 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Pese tomaatit ja poista kannat. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kumoa tomaatit laakeaan paistokasariin. Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, kaada ne liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan.

Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista kannat, siemenet ja vaaleat sisäseinämät. Silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia välillä sekoitellen. (Neste saa keittyä kasaan.)

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.

Tarjoa grillattujen liha- ja makkararuokien kanssa tai hampurilaisten, ruokien ja kastikkeiden mausteena.

Vinkki!
Voit halutessasi kaltata tuoreet tomaatit kuorettomiksi näin: Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja nosta ne reikäkauhalla 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, paloittele tomaatit ja poista kovat kantaosat.

 

Katso video: Tulinen tomaattihillo

 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;