Ainekset
5 dl maitoa
1 pala (50 g) hiivaa
2 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 rkl kardemummaa
900 g vehnäjauhoja (noin 13,5 dl)
2 tl suolaa
200 g voita tai margariinia
Korvapuustitäyte
80 g voita tai margariinia
1 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 rkl jauhettua kanelia
Kookostäyte
80 g voita tai margariinia
1 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 pieni kananmuna
1 ½ dl kookoshiutaleita
Voiteluun
1 kananmuna
Viimeistelyyn
Dansukker Rapeaa Raesokeria
suomalaista Dansukker Taloussokeria
kookoshiutaleita
Ohjeet
Lämmitä maito 40-asteiseksi. Murenna hiiva taikinakulhoon, lisää sokeri, kardemumma, suola ja lämmin maito. Lisää 2/3 jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti pari minuuttia. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja loput jauhot. Vaivaa kulhon laidasta irtoava, pehmeän kimmoisa taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.
Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen taikinapala suorakaiteen muotoiseksi, noin 50 x 30 cm:n, levyksi. Levitä huoneenlämpöinen rasva levylle, ripottele sokeri ja kaneli päälle ja rullaa levy. Leikkaa rullasta 12 tasakokoista palaa, siirrä palat leivinpaperoidulle pellille saumapuoli alaspäin. Tee puusteiksi kahdella sormella palan keskeltä painaen. Peitä ja kohota.
Kauli toinen pala samoin. Sekoita huoneenlämpöiset kookostäytteen aineet ja levitä täyte taikinalevylle ja rullaa levy. Leikkaa rullasta 12 tasakokoista palaa, vedä palojen keskelle viilto terävällä veitsellä, ei pohjaan asti, ja siirrä palat kierteet ylöspäin avoimena isoihin alumiini- tai paperimuffinivuokiin (ø 8 cm/1,1 dl). Peitä ja kohota.
Voitele kohonneet pullat rikkivispatulla kananmunalla. Ripottele korvapuustien päälle raesokeria ja kookospuustien päälle sokeria ja kookoshiutaleita. Paista uunissa 220 asteessa noin 10 minuuttia. Nauti lämpimänä.
Vinkki!
Jos haluat pakastaa pullat, pakasta ne välittömästi jäähtymisen jälkeen.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Kaikkea hyvää kevään juhliin
Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!
Suolaista ja makeaa juhlapöytään
Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.
Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.
Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!
Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.