Tosca-omenapiiras

Perinteinen toscapiiras saa mehevyyttä syksyn omenoista. Halutessasi voit lisätä taikinaan hieman kardemummaa tai kanelia.

50 minuuttia

Arviot (8 kpl)

Ainekset

2 munaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl kermaa tai maitoa
5–6 omenaa
Pinnalle
100 g voita
100 g mantelilastuja
1 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
½ dl maitoa
½ dl vehnäjauhoja
 

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma tai maito. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen.

Leikkaa piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan.

Kuori omenat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Laita ne taikinan päälle ympäri vuoan.

Valmista kuorrute. Sulata voi kattilassa. Lisää mantelilastut, sokeri, maito ja vehnäjauhot. Kiehauta. Kaada seos omenoiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?