Tonnikalapiirakka

Tarjoa vieraille herkullista tonnikalapiirakkaa kerma-juustotäytteellä.

8 annosta

1 tunti

Arviot (110 kpl)

Ainekset

Pohja
150 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
¼ tl suolaa
2 tl Dansukker Ruokokidesokeria

Täyte
1 prk säilyketonnikalaa (kokeile myös maustettuja), valutettuna
½ punainen paprika suikaleina tai kuutioina
½ dl tilliä silputtuna
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
1 dl maitoa
2 munaa
1 tl Dansukker Ruokokidesokeria
100–150 g juustoraastetta

Ohjeet

Sekoita huoneenlämpöinen rasva, vehnäjauhot, suola ja ruokokidesokeri tasaiseksi taikinaksi ja painele piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Ripottele esipaistetun pohjan päälle tonnikala, paprikasuikaleet ja tillisilppu. Sekoita kerma, maito, munat, ruokokidesokeri ja juustoraaste keskenään ja kaada vuokaan.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?