Tomaattinen linssikeitto

Tomaattinen linssikeitto on edullinen arkiateria. Kun käytät valmiita kypsiä linssejä, ruoka valmistuu myös nopeasti.

4–6 annosta

PT25M

½ tuntia

Arviot (201 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ punainen chilipaprika
2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Fariinisokeria
1 kg tomaattimurskaa
380/230 g kypsiä punaisia linssejä
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
tuoretta timjamia, persiljaa tai korianteria

Ohjeet

Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sokeri, sipuli, valkosipuli ja chili. Kääntele hetki. Lisää tomaattimurska ja valutetut linssit sekä vesi ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.

Tarkista maku. Lisää suolaa ja mustapippuria myllystä. Hienonna joukkoon tuoreita yrttejä.

Tarjoa seuraksi tuoretta leipää.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?