Ainekset
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ punainen chilipaprika
2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Fariinisokeria
1 kg tomaattimurskaa
380/230 g kypsiä punaisia linssejä
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
tuoretta timjamia, persiljaa tai korianteria
Ohjeet
Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sokeri, sipuli, valkosipuli ja chili. Kääntele hetki. Lisää tomaattimurska ja valutetut linssit sekä vesi ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.
Tarkista maku. Lisää suolaa ja mustapippuria myllystä. Hienonna joukkoon tuoreita yrttejä.
Tarjoa seuraksi tuoretta leipää.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?