Töhnämunat

9 kpl 12 tuntia + 15 minuuttia
Helppo pääsiäisherkku täytetyistä suklaamunista eli töhnämunista (töhnikset). Tumman muscovadosokerin kinuskinen aromi sopii hyvin yhteen mämmin kanssa.
Töhnämunat
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 9 kappaletta normaalikokoisia suklaamunia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
  • ¾ dl mämmiä

Valmista muscovadokastike edellisenä päivänä.

Mittaa kuohukerma ja muscovadosokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Älä jatka keittämistä, vaan ota liedeltä heti, kun sokeri on liuennut. Jäähdytä. Kaada kastike kulhoon ja anna seistä jääkaapissa yön yli.

Leikkaa suklaamunista varovasti veitsenkärjellä pistellen hattuosa pois. Poista sisällä oleva lelukotelo.

Vatkaa kylmä muscovadokastike napakaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mämmi. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Täytä suklaamunat pursottamalla. Ripottele halutessasi päälle koristerakeita.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa