Tiukka kanelikahvi

Tiukka kanelikahvi
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

kupillinen kahvia
2 tl kanelikahvisiirappia

Pinnalle
vaahdotettua maitoa tai kermavaahtoa

Kanelikahvisiirappi
2 dl vettä
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
tai Dansukker Isoa kandisokeria
kanelitanko
2 rkl espresso-pikakahvijauhetta
(loraus konjakkia tai rommia)

Valmista siirappi. Kuumenna vesi. Lisää sokeri, kanelitanko, kahvijauhe ja alkoholi. Keitä, kunnes seos sakenee siirapiksi. Anna jäähtyä. Poista kanelitanko ja kaada seos pulloon. Käytä mausteena jälkiruokiin, leivonnaisiin, kastikkeisiin, juomiin tai jäätelön kastikkeena. Sokeriksi käy myös kaakaotomusokeri, joka antaa kahville suklaisen vivahteen.

Mausta tavallinen kahvijuoma siirapilla ja lusikoi pinnalle lämmitettyä ja vaahdotettua maitoa tai kermavaahtoa.

Reseptin on laatinut

Dansukker