Tiramisu

Tämä tiramisu tehdään kandikekseistä, jotka voidaan latoa myös tarjoilukulhon laidalle.

12–15 annosta

PT25M

20 minuuttia + tekeytyminen

Arviot (14 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

12–16 kandikeksiä
½ dl vahvaa kahvijuomaa
½ dl mantelilikööriä (tai konjakkia)
3 dl kuohukermaa
250 g mascarponea
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
½ dl mantelilikööriä (tai konjakkia)
2 pientä kananmunaa
1 dl Dansukker Tomusokeria

Pinnalle
1–2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Ohjeet

Levitä keksit vuoan pohjalle ja valuta kahvi-likööriseos päälle. 

Ota kolme sekoituskulhoa esille. Kaada yhteen kulhoon kerma, toiseen mascarpone, muscovadosokeri ja mantelilikööri (tai konjakki). Erota kananmunan keltuaiset ja valkuaiset ja pane keltuaiset mascarponen joukkoon ja valkuaiset viimeiseen tyhjään, kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. 

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää tomusokeri joukkoon ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää.

Huuhtaise ja kuivaa vispilät ja vaahdota kerma.

Vatkaa mascarpone, muscovado, keltuaiset ja likööri (tai konjakki) sileäksi. Lisää kerma- ja valkuaisvaahdot ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos keksien päälle vuokaan ja tasoittele pinta pehmeille laineille.

Jäähdytä jääkapissa 4 tunnista seuraavaan päivään. 

Siivilöi kaakaojauhe pinnalle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydän herkkuna.

Vinkki!
Jos haluat keksit pystyyn tarjoiluastian laidalle, annostele ensin mascarponevaahtoa kerros astian pohjalle. Kastele keksit nopeasti kahvi-likööriseokseen ja aseta pystyyn laitaa vasten. Lisää loput mascarponevaahdosta astiaan.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?