Tiramisu

Tämä tiramisu tehdään kandikekseistä, jotka voidaan latoa myös tarjoilukulhon laidalle.

12–15 annosta

20 minuuttia + tekeytyminen

Arviot (12 kpl)

Ainekset

12–16 kandikeksiä
½ dl vahvaa kahvijuomaa
½ dl mantelilikööriä (tai konjakkia)
3 dl kuohukermaa
250 g mascarponea
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
½ dl mantelilikööriä (tai konjakkia)
2 pientä kananmunaa
1 dl Dansukker Tomusokeria

Pinnalle
1–2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Ohjeet

Levitä keksit vuoan pohjalle ja valuta kahvi-likööriseos päälle. 

Ota kolme sekoituskulhoa esille. Kaada yhteen kulhoon kerma, toiseen mascarpone, muscovadosokeri ja mantelilikööri (tai konjakki). Erota kananmunan keltuaiset ja valkuaiset ja pane keltuaiset mascarponen joukkoon ja valkuaiset viimeiseen tyhjään, kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. 

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää tomusokeri joukkoon ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää.

Huuhtaise ja kuivaa vispilät ja vaahdota kerma.

Vatkaa mascarpone, muscovado, keltuaiset ja likööri (tai konjakki) sileäksi. Lisää kerma- ja valkuaisvaahdot ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos keksien päälle vuokaan ja tasoittele pinta pehmeille laineille.

Jäähdytä jääkapissa 4 tunnista seuraavaan päivään. 

Siivilöi kaakaojauhe pinnalle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydän herkkuna.

Vinkki!
Jos haluat keksit pystyyn tarjoiluastian laidalle, annostele ensin mascarponevaahtoa kerros astian pohjalle. Kastele keksit nopeasti kahvi-likööriseokseen ja aseta pystyyn laitaa vasten. Lisää loput mascarponevaahdosta astiaan.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.