Tipukuppikakut

Tipukuppikakut ovat suloisia ja helppotekoisia pääsiäisleivonnaisia. Valmista muffinivuokiin, koristele ja tarjoa!

18 kpl

PT40M

45 minuuttia

Arviot (12 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 munaa
150 g sulatettua voita
5 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
yhden luomuappelsiinin raastettu kuori
Täyte
1 dl sitruuna- tai limettitahnaa (lemon tai lime curd)
Pinnalle
2 ½ dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl Dansukker Tomusokeria
3 dl kookoshiutaleita
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1–2 tl kurkumaa
Lisäksi
36 pyöreää pientä makeista tai minivaahtokarkkia
8 macadamiapähkinää tai makeista nokaksi

Ohjeet

Mittaa kulhoon sokeri, munat, sulatettu voi, vehnäjauhot, leivinjauhe, maito ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita muffinipellin koloihin muffinivuoat ja jaa taikina vuokiin.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Laita pursotinpussiin ohut kapeateräinen pursotinterä ja sitrustahna. Pursota jokaisen muffinin sisään tahnaa.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, vaniljasokeri ja tomusokeri. Tarkista maku.

Pursota jokaisen muffinin pinnalle tasainen kerros kerma-rahkaseosta.

Laita kulhoon kookoshiutaleet, vaniljasokeri ja kurkuma. Sekoita, kunnes väri tarttuu kookoshiutaleisiin. (Huom! Kurkuma ei anna makua, mutta värjää kookoshiutaleet luonnollisella tavalla.)

Lusikoi tai ripottele keltaiset kookoshiutaleet pinnalle.

Laita minivaahtokarkit silmiksi ja leikkaa macadamiapähkinät kahteen osaan ja laita ne nokiksi. Voit tehdä nokat myös karamelleista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?