Tipukuppikakut

Tipukuppikakut ovat suloisia ja helppotekoisia pääsiäisleivonnaisia. Valmista muffinivuokiin, koristele ja tarjoa!

18 kpl

PT40M

45 minuuttia

Arviot (12 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 munaa
150 g sulatettua voita
5 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
yhden luomuappelsiinin raastettu kuori
Täyte
1 dl sitruuna- tai limettitahnaa (lemon tai lime curd)
Pinnalle
2 ½ dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl Dansukker Tomusokeria
3 dl kookoshiutaleita
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1–2 tl kurkumaa
Lisäksi
36 pyöreää pientä makeista tai minivaahtokarkkia
8 macadamiapähkinää tai makeista nokaksi

Ohjeet

Mittaa kulhoon sokeri, munat, sulatettu voi, vehnäjauhot, leivinjauhe, maito ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita muffinipellin koloihin muffinivuoat ja jaa taikina vuokiin.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Laita pursotinpussiin ohut kapeateräinen pursotinterä ja sitrustahna. Pursota jokaisen muffinin sisään tahnaa.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, vaniljasokeri ja tomusokeri. Tarkista maku.

Pursota jokaisen muffinin pinnalle tasainen kerros kerma-rahkaseosta.

Laita kulhoon kookoshiutaleet, vaniljasokeri ja kurkuma. Sekoita, kunnes väri tarttuu kookoshiutaleisiin. (Huom! Kurkuma ei anna makua, mutta värjää kookoshiutaleet luonnollisella tavalla.)

Lusikoi tai ripottele keltaiset kookoshiutaleet pinnalle.

Laita minivaahtokarkit silmiksi ja leikkaa macadamiapähkinät kahteen osaan ja laita ne nokiksi. Voit tehdä nokat myös karamelleista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.