Tipukuppikakut

18 kpl 45 minuuttia
Tipukuppikakut ovat suloisia ja helppotekoisia pääsiäisleivonnaisia. Valmista muffinivuokiin, koristele ja tarjoa!
Tipukuppikakut
Arvioi: (6kpl)

Ainekset

  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 munaa
  • 150 g sulatettua voita
  • 5 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa
  • yhden luomuappelsiinin raastettu kuori

Täyte

  • 1 dl sitruuna- tai limettitahnaa (lemon tai lime curd)

Pinnalle

  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 dl Dansukker Tomusokeria
  • 3 dl kookoshiutaleita
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1–2 tl kurkumaa

Lisäksi

  • 36 pyöreää pientä makeista tai minivaahtokarkkia
  • 8 macadamiapähkinää tai makeista nokaksi

Mittaa kulhoon sokeri, munat, sulatettu voi, vehnäjauhot, leivinjauhe, maito ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita muffinipellin koloihin muffinivuoat ja jaa taikina vuokiin.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Laita pursotinpussiin ohut kapeateräinen pursotinterä ja sitrustahna. Pursota jokaisen muffinin sisään tahnaa.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, vaniljasokeri ja tomusokeri. Tarkista maku.

Pursota jokaisen muffinin pinnalle tasainen kerros kerma-rahkaseosta.

Laita kulhoon kookoshiutaleet, vaniljasokeri ja kurkuma. Sekoita, kunnes väri tarttuu kookoshiutaleisiin. (Huom! Kurkuma ei anna makua, mutta värjää kookoshiutaleet luonnollisella tavalla.)

Lusikoi tai ripottele keltaiset kookoshiutaleet pinnalle.

Laita minivaahtokarkit silmiksi ja leikkaa macadamiapähkinät kahteen osaan ja laita ne nokiksi. Voit tehdä nokat myös karamelleista.

Reseptin on laatinut

Dansukker