Tiikerirapuja kookoskastikkeessa - wokit

Tiikerirapuja kookoskastikkeessa

20 minuuttia
Hienostunut, mutta nopeasti valmistuva arkeenkin sopiva ateria on tyylikäs ja herkullinen. Tarjoa seuraksi tuoksuvaa jasmiiniriisiä.
Tiikerirapuja kookoskastikkeessa
Arvioi: (2kpl)

Ainekset

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 salottisipulia
  • ½ punainen mieto chilipaprika
  • 1–2 porkkanaa
  • 150 g parsakaalia
  • 75 g sokeriherneenpalkoja
  • 200 g tiikerirapuja
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 limetin mehu
  • 2–3 dl kookosmaitoa
  • ½ rkl sambal oelek -chilitahnaa
  • 2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1 rkl maizenaa + 2 rkl vettä
  • 1 ruukku tuoretta korianteria

Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna chilipaprika, kuori ja viipaloi porkkanat, paloittele parsakaali ja ota esille sokeriherneenpalot. Voit käyttää ne kokonaisina tai leikata suikaleiksi. Poista sulatetuista ravuista kuori.

Kuumenna öljy wokkipannussa ja lisää sipulit ja chili. Kääntele hetki. Lisää porkkana, parsakaali ja sokeriherneenpalot ja kääntele hetki kovalla lämmöllä. Lisää kalakastike, soijakastike ja limettimehu. Mittaa joukkoon kookosmaito, chilitahna, ruokokidesokeri ja veteen sekoitettu maizena. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti. Lisää tarvittaessa joukkoon lisää maizena-vesiseosta tai kookosmaitoa.

Lisää lopuksi tiikeriravut ja anna niiden kypsyä hetki. Ripottele pinnalle runsaasti tuoretta korianteria. Tarjoa seuraksi jasmiiniriisiä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;