Ainekset
200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl kermaa tai maitoa
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
Vuokaan
25 g voita tai margariinia
1 dl korppujauhoja
Ohjeet
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos ja lopuksi kerma tai maito.
Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon kaakaojauhe.
Voitele ja jauhota noin 1 ½-litrainen kahvikakkuvuoka.
Jaa taikinat kerroksittain vuokaan siten, että alle jää kerros vaaleaa taikinaa, sitten kerros tummaa ja lopuksi vielä kerros vaaleaa taikinaa. Pistele haarukalla taikinaa ympäri vuoan ja tasoita pinta lusikalla.
Kypsennä kakkua 150–175-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista. Jäähdytä hetki ennen kuin kumoat kakun.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?