Tiikerikakku

Milloin viimeksi leivoit tiikerikakkua? Perinteinen tiikerikakku raitoineen on ihastuttava tarjottava kaiken uuden keskellä.

12–15 annosta

PT1H

75 minuuttia

Arviot (348 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl kermaa tai maitoa
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
Vuokaan
25 g voita tai margariinia
1 dl korppujauhoja

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos ja lopuksi kerma tai maito.

Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon kaakaojauhe.

Voitele ja jauhota noin 1 ½-litrainen kahvikakkuvuoka.

Jaa taikinat kerroksittain vuokaan siten, että alle jää kerros vaaleaa taikinaa, sitten kerros tummaa ja lopuksi vielä kerros vaaleaa taikinaa. Pistele haarukalla taikinaa ympäri vuoan ja tasoita pinta lusikalla.

Kypsennä kakkua 150–175-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista. Jäähdytä hetki ennen kuin kumoat kakun.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?