Terveellinen marjapommi

Helppo ja herkullinen kuitupitoinen marjarahka jälkiruoaksi tai välipalaksi.

4–6:lle

PT10M

10 minuuttia

Arviot (47 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 dl maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
1 dl pellavansiemenrouhetta
1 dl kauraleseitä
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl pakastemesimarjoja tai -vadelmia
2 dl pakastemansikoita
2 dl pakastemustikoita
Koristeeksi
½ dl mantelirouhetta tai -lastuja, marjoja tai mysliä

Ohjeet

Vaahdota kerma. Vatkaa myös rahka kevyesti. Sekoita rahka, kerma, kauraleseet, pellavan-siemenrouhe ja sokerit. Sulata ja valuta marjat ja lisää ne rahka-kermaseokseen. Annostele tarjoilumaljoihin ja koristele. Tarjoa viileänä jälkiruokana tai välipalana.

Terveellinen marjapommi oli yksi palkituista ohjeista Koti ja keittiö -lehden ja Suomen Sokeri Oy:n järjestämässä leivonta- ja jälkiruokakilpailussa, tekijänä Elvi T.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?