Terveellinen marjapommi

Helppo ja herkullinen kuitupitoinen marjarahka jälkiruoaksi tai välipalaksi.

4–6:lle

10 minuuttia

Arviot (47 kpl)

Ainekset

4 dl maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
1 dl pellavansiemenrouhetta
1 dl kauraleseitä
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl pakastemesimarjoja tai -vadelmia
2 dl pakastemansikoita
2 dl pakastemustikoita
Koristeeksi
½ dl mantelirouhetta tai -lastuja, marjoja tai mysliä

Ohjeet

Vaahdota kerma. Vatkaa myös rahka kevyesti. Sekoita rahka, kerma, kauraleseet, pellavan-siemenrouhe ja sokerit. Sulata ja valuta marjat ja lisää ne rahka-kermaseokseen. Annostele tarjoilumaljoihin ja koristele. Tarjoa viileänä jälkiruokana tai välipalana.

Terveellinen marjapommi oli yksi palkituista ohjeista Koti ja keittiö -lehden ja Suomen Sokeri Oy:n järjestämässä leivonta- ja jälkiruokakilpailussa, tekijänä Elvi T.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.