Täytetty sitruuna-oliiviöljykakku

Helppo italialaistyyppinen sitruuna-oliiviöljykakku tarjotaan täytekakkuna. Raikas yhdistelmä sitruunaa ja vadelmaa sekä mehevän tiivis koostumus tekevät kakusta vastustamattoman.

8–10 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (17 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

250 g ricottajuustoa
2 dl mietoa oliiviöljyä
4 kananmunaa
2 (luomu)sitruunan raastettu kuori
1 dl sitruunamehua
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
ripaus suolaa

Täyte
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1,5 dl vadelmahilloa*

Pinnalle
syötäviä kukkia
pakastekuivattua vadelmarouhetta

Ohjeet

1. Sekoita ricotta ja oliiviöljy kulhossa.

2. Lisää kananmunat yksitellen pallovispilällä, älä vatkaa liikaa.

3. Lisää sitruunoiden kuoriraaste ja 0,5 dl sitruunamehua.

4. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää seos siivilän läpi ricotta-seokseen. Sekoita taikina varovasti ja nopeasti tasaiseksi.

5. Kaada taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 19–20 cm).

6. Paista 180-asteisessa uunissa keskitasolla noin 40 minuuttia. Kakut ovat kypsiä, kun keskelle kakkua upotettuun cocktailtikkuun ei jää enää taikinaa.

7. Valele kuumat kakut lopulla sitruunamehulla ja anna sitten jäähtyä kokonaan.

8. Halkaise pohjat kahteen osaan.

9. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon rahka ja sokerit.

10. Pane alin kakkulevy tarjoilulautaselle, sivele pintaan hilloa ja rahka-kermavaahtoa. Jatka samoin kaksi seuraavaa kerrosta. Nosta neljäs kakkulevy päälle ja peitä kakun pinta lopulla vaahdolla.

11. Koristele kukilla ja vadelmarouheella.

Vinkki!

Voit tehdä kakun myös yhteen isoon irtopohjavuokaan (halk. 24 cm). Halkaise kakku ja täytä ohjeen tapaan tai tarjoa sellaisenaan runsaalla tomusokerilla koristeltuna rahka-kermavaahdon ja vadelmahillon kera.       

* Herkullinen hillo (noin 2 dl) pakastevadelmista

Sekoita 200 g puolisulaneita vadelmia ja 1,25 dl Dansukker Hillosokeria kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja keitä hiljaa poreillen 5–10 minuuttia, sekoita välillä. Anna jäähtyä täysin ennen käyttöä.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?