Täytetty sitruuna-oliiviöljykakku

Helppo italialaistyyppinen sitruuna-oliiviöljykakku tarjotaan täytekakkuna. Raikas yhdistelmä sitruunaa ja vadelmaa sekä mehevän tiivis koostumus tekevät kakusta vastustamattoman.

8–10 annosta

1 tunti

Arviot (16 kpl)

Ainekset

250 g ricottajuustoa
2 dl mietoa oliiviöljyä
4 kananmunaa
2 (luomu)sitruunan raastettu kuori
1 dl sitruunamehua
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
ripaus suolaa

Täyte
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1,5 dl vadelmahilloa*

Pinnalle
syötäviä kukkia
pakastekuivattua vadelmarouhetta

Ohjeet

1. Sekoita ricotta ja oliiviöljy kulhossa.

2. Lisää kananmunat yksitellen pallovispilällä, älä vatkaa liikaa.

3. Lisää sitruunoiden kuoriraaste ja 0,5 dl sitruunamehua.

4. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää seos siivilän läpi ricotta-seokseen. Sekoita taikina varovasti ja nopeasti tasaiseksi.

5. Kaada taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 19–20 cm).

6. Paista 180-asteisessa uunissa keskitasolla noin 40 minuuttia. Kakut ovat kypsiä, kun keskelle kakkua upotettuun cocktailtikkuun ei jää enää taikinaa.

7. Valele kuumat kakut lopulla sitruunamehulla ja anna sitten jäähtyä kokonaan.

8. Halkaise pohjat kahteen osaan.

9. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon rahka ja sokerit.

10. Pane alin kakkulevy tarjoilulautaselle, sivele pintaan hilloa ja rahka-kermavaahtoa. Jatka samoin kaksi seuraavaa kerrosta. Nosta neljäs kakkulevy päälle ja peitä kakun pinta lopulla vaahdolla.

11. Koristele kukilla ja vadelmarouheella.

Vinkki!

Voit tehdä kakun myös yhteen isoon irtopohjavuokaan (halk. 24 cm). Halkaise kakku ja täytä ohjeen tapaan tai tarjoa sellaisenaan runsaalla tomusokerilla koristeltuna rahka-kermavaahdon ja vadelmahillon kera.       

* Herkullinen hillo (noin 2 dl) pakastevadelmista

Sekoita 200 g puolisulaneita vadelmia ja 1,25 dl Dansukker Hillosokeria kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja keitä hiljaa poreillen 5–10 minuuttia, sekoita välillä. Anna jäähtyä täysin ennen käyttöä.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.