Täytetty sitruuna-oliiviöljykakku

Helppo italialaistyyppinen sitruuna-oliiviöljykakku tarjotaan täytekakkuna. Raikas yhdistelmä sitruunaa ja vadelmaa sekä mehevän tiivis koostumus tekevät kakusta vastustamattoman.

8–10 annosta

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Ainekset

250 g ricottajuustoa
2 dl mietoa oliiviöljyä
4 kananmunaa
2 (luomu)sitruunan raastettu kuori
1 dl sitruunamehua
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
ripaus suolaa

Täyte
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1,5 dl vadelmahilloa*

Pinnalle
syötäviä kukkia
pakastekuivattua vadelmarouhetta

Ohjeet

1. Sekoita ricotta ja oliiviöljy kulhossa.

2. Lisää kananmunat yksitellen pallovispilällä, älä vatkaa liikaa.

3. Lisää sitruunoiden kuoriraaste ja 0,5 dl sitruunamehua.

4. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää seos siivilän läpi ricotta-seokseen. Sekoita taikina varovasti ja nopeasti tasaiseksi.

5. Kaada taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 19–20 cm).

6. Paista 180-asteisessa uunissa keskitasolla noin 40 minuuttia. Kakut ovat kypsiä, kun keskelle kakkua upotettuun cocktailtikkuun ei jää enää taikinaa.

7. Valele kuumat kakut lopulla sitruunamehulla ja anna sitten jäähtyä kokonaan.

8. Halkaise pohjat kahteen osaan.

9. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon rahka ja sokerit.

10. Pane alin kakkulevy tarjoilulautaselle, sivele pintaan hilloa ja rahka-kermavaahtoa. Jatka samoin kaksi seuraavaa kerrosta. Nosta neljäs kakkulevy päälle ja peitä kakun pinta lopulla vaahdolla.

11. Koristele kukilla ja vadelmarouheella.

Vinkki!

Voit tehdä kakun myös yhteen isoon irtopohjavuokaan (halk. 24 cm). Halkaise kakku ja täytä ohjeen tapaan tai tarjoa sellaisenaan runsaalla tomusokerilla koristeltuna rahka-kermavaahdon ja vadelmahillon kera.       

* Herkullinen hillo (noin 2 dl) pakastevadelmista

Sekoita 200 g puolisulaneita vadelmia ja 1,25 dl Dansukker Hillosokeria kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja keitä hiljaa poreillen 5–10 minuuttia, sekoita välillä. Anna jäähtyä täysin ennen käyttöä.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.