Täytepullat

24-30 kpl 1½ tuntia
Täytä vuokapullat suosikkitäytteelläsi tai kokeile vaihteeksi uusia makuja.
Täytepullat
Arvioi: (35kpl)

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 rkl hienonnettua kardemummaa
  • 13–15 dl vehnäjauhoja
  • 150 g margariinia tai voita

Voiteluun

  • kananmuna

Koristeluun

  • Dansukker Rapeaa raesokeria

Täytevaihtoehtoja

    Korvapuustitäyte

    • 100 g pehmeää margariinia tai voita
    • 1 dl Dansukker Kanelisokeria

    Fariinitäyte

    • 100 g pehmeää margariiniä tai voita
    • 1–1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
    • (2 rkl kanelia)

    Mantelitäyte

    • 100 g pehmeää margariinia tai voita
    • 100 g jauhettua mantelia
    • 1 dl Dansukker Tomusokeria

    Vaniljatäyte

    • 100 g pehmeää margariinia tai voita
    • 1 dl Dansukker Tomusokeria
    • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • ½ dl kookoshiutaleita

    Marmeladitäyte

    • 2–3 dl paistonkestävää marmeladia

    Tee pullataikina huoneenlämpöisistä raaka-aineista. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon reunoista irtoava taikina. Peitä astia ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

    Kaada taikina jauhotetulle leivinalustalle ja jaa se kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä täyte taikinalevyille. Rullaa levyt kääröiksi ja leikkaa paloiksi. Laita palat paperi- tai alumiinivuokiin ja nosta ne pelleille. Peitä ja kohota 30–45 minuuttia. Voitele pullat rikkivispatulla munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa 8–12 minuuttia, pullien koosta riippuen.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker