Täysjyväleivät - Dansukker leipäreseptit

Täysjyväleivät

2 kpl 3 tuntia 30 minuuttia
Ruisrouhe ja vehnäleseet antavat kuitua ruis- ja vehnäjauhoista leivottaviin leipiin.
Täysjyväleivät
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 5 dl vettä
  • 3 dl ruisrouhetta
  • 1 dl vehnäleseitä
  • 50 g hiivaa
  • 1 dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 1 rkl suolaa
  • 1/2 dl öljyä
  • 4 dl ruisjauhoja
  • n. 6 dl vehnäjauhoja

Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon ruisrouhe, vehnäleseet, suola ja öljy. Anna seistä tunnin ajan.

Murenna hiiva ”puuron” joukkoon ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita joukkoon siirappi ja ruisjauhot. Lisää taikinaan vehnäjauhot. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja alusta se notkeaksi. Muotoile taikinasta 2 leipää ja laita ne voideltuihin vuokiin (1 1/2 litraa).

Anna kohota tunnin ajan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paista tunti. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;