Ainekset
2 ½ dl vettä
200 g taatelia
1 ½ dl maltaita
4 dl piimää
50 g hiivaa
1 ½ dl Dansukker Leipäsiirappia
1 rkl piparkakkumaustetta
1 rkl suolaa
½ dl öljyä
3 dl ruissihtijauhoja
n. 7 dl vehnähiivaleipäjauhoja
Pinnalle
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
tilkka vettä
Ohjeet
Pane taikina alulle jo leipomista edeltävänä iltana tai aamuna. Silppua taatelit maltaiden joukkoon. Kaada päälle vesi ja anna ainesten turvota huoneenlämmössä yön yli tai noin 10 tuntia.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lämmitä piimä ja mallasseos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää siirappi ja mausteet sekä ruisjauhot. Lisää lopuksi öljy ja vehnäjauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Alusta taikinaa jonkin aikaa ja anna sen kohota.
Jaa taikina kahteen voideltuun leipävuokaan tai tee siitä pienemmissä muoteissa leipäsiä. Paista leipiä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, pienet leivät kypsyvät nopeammin. Voitele kypsät leivät siirappivedellä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.