Taatelileipä

Taatelin ja piparkakun makuinen mallasleipä leivotaan ruis- ja hiivaleipäjauhoista.

2 leipää

10 tuntia + 2 tuntia

Arviot (2 kpl)

Ainekset

2 ½ dl vettä
200 g taatelia
1 ½ dl maltaita
4 dl piimää
50 g hiivaa
1 ½ dl Dansukker Leipäsiirappia
1 rkl piparkakkumaustetta
1 rkl suolaa
½ dl öljyä
3 dl ruissihtijauhoja
n. 7 dl vehnähiivaleipäjauhoja
Pinnalle
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
tilkka vettä

Ohjeet

Pane taikina alulle jo leipomista edeltävänä iltana tai aamuna. Silppua taatelit maltaiden joukkoon. Kaada päälle vesi ja anna ainesten turvota huoneenlämmössä yön yli tai noin 10 tuntia.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lämmitä piimä ja mallasseos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää siirappi ja mausteet sekä ruisjauhot. Lisää lopuksi öljy ja vehnäjauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Alusta taikinaa jonkin aikaa ja anna sen kohota.

Jaa taikina kahteen voideltuun leipävuokaan tai tee siitä pienemmissä muoteissa leipäsiä. Paista leipiä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, pienet leivät kypsyvät nopeammin. Voitele kypsät leivät siirappivedellä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.