Taatelileipä

Taatelin ja piparkakun makuinen mallasleipä leivotaan ruis- ja hiivaleipäjauhoista.

2 leipää

PT1H

10 tuntia + 2 tuntia

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 ½ dl vettä
200 g taatelia
1 ½ dl maltaita
4 dl piimää
50 g hiivaa
1 ½ dl Dansukker Leipäsiirappia
1 rkl piparkakkumaustetta
1 rkl suolaa
½ dl öljyä
3 dl ruissihtijauhoja
n. 7 dl vehnähiivaleipäjauhoja
Pinnalle
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
tilkka vettä

Ohjeet

Pane taikina alulle jo leipomista edeltävänä iltana tai aamuna. Silppua taatelit maltaiden joukkoon. Kaada päälle vesi ja anna ainesten turvota huoneenlämmössä yön yli tai noin 10 tuntia.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lämmitä piimä ja mallasseos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää siirappi ja mausteet sekä ruisjauhot. Lisää lopuksi öljy ja vehnäjauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Alusta taikinaa jonkin aikaa ja anna sen kohota.

Jaa taikina kahteen voideltuun leipävuokaan tai tee siitä pienemmissä muoteissa leipäsiä. Paista leipiä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, pienet leivät kypsyvät nopeammin. Voitele kypsät leivät siirappivedellä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?