Taateli-vaniljakierteet

24 kpl 2 tuntia
Näissä herkullisissa joulupullissa on ihanan mehevä taateli-siirappitäyte. Sitruunankuoriraaste on piste iin päälle!
Taateli-vaniljakierteet
Arvioi: (19kpl)

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 1/2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
  • 1 rkl hienonnettua kardemummaa
  • 15–16 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita tai margariinia
  • huoneenlämpöisenä

Täyte

  • 1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
  • 1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 125 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • 5 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1/2 dl sitruunasta puristettua mehua
  • 1–2 luomusitruunan kuoriraaste

Tee pullataikina huoneenlämpöisistä raaka-aineista. Liuota hiiva 37-asteiseen maitoon, lisää suola, siirappi ja kardemumma. Lisää 2/3 jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon reunasta irtoava taikina. Peitä ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Pilko taatelit kattilaan. Lisää siirappi ja vesi. Keitä 3–5 minuuttia, kunnes taateliseos näyttää kiisselimäiseltä. Kaada seos laakeaan astiaan ja jäähdytä. Lisää vaniljasokeri ja pehmeä rasva hyvin sekoittaen joukkoon.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (noin 50 x 35 cm). Levitä täyte puolelle taikinalevylle pystysuunnassa. Taita täytteetön puoli täytteen päälle. Leikkaa levystä 12 nauhaa terävällä veitsellä tai pizzaleikkurilla. Kiepauta nauhat kierteelle, pyöräytä pulliksi ja siirrä ne leivinpaperoiduille pelleille. Peitä ja kohota.

Voitele kohonneet pullat rikkivispatulla kananmunalla. Paista uunin keskiosassa 220 asteessa 12–14 minuuttia, paistoaika riippuu pullien koosta.

Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu, siirrä kuorrute pursotinpussiin ja koristele jäähtyneet pullat.

Ripottele sitruunankuoriraastetta kuorrutteen päälle.

Reseptin on laatinut

Dansukker