Taateli-maustekakku

Tässä jouluisessa leivontareseptissä yhdistyvät taatelikakku ja maustekakku.

noin 15 annosta

1½ tuntia

Arviot (52 kpl)

Ainekset

200–250 g kivettömiä taateleita
3 dl glögiä tai vettä
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
200 g voita
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
100 g appelsiininkuoripaloja

Vuokaan
n. 25 g voita tai juoksevaa margariinia
n. ¾ dl kookoshiutaleita tai korppujauhoja

Ohjeet

Paloittele taatelit hieman pienemmiksi. Laita kattilaan yhdessä glögin tai veden kanssa. Mittaa joukkoon myös sokeri. Anna kiehua hiljalleen, kunnes taatelit ovat pehmenneet. Sammuta liesi ja lisää joukkoon voi. Anna sulaa joukkoon. Vaahdota seos ja lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja appelsiininkuoripalat. Sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele ja jauhota kahvikakkuvuoka (1 ½–2 l) ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 150–175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti. Kumoa ja anna jäähtyä.

Kakku säilyy mehevänä noin kolme päivää.

Vinkki!
Voit lisätä taikinaan myös muita jouluun sopivia mausteita, kuten neilikkaa, tai korvata mausteet piparkakkumausteella.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.