Ainekset
200–250 g kivettömiä taateleita
3 dl glögiä tai vettä
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
200 g voita
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
100 g appelsiininkuoripaloja
Vuokaan
n. 25 g voita tai juoksevaa margariinia
n. ¾ dl kookoshiutaleita tai korppujauhoja
Ohjeet
Paloittele taatelit hieman pienemmiksi. Laita kattilaan yhdessä glögin tai veden kanssa. Mittaa joukkoon myös sokeri. Anna kiehua hiljalleen, kunnes taatelit ovat pehmenneet. Sammuta liesi ja lisää joukkoon voi. Anna sulaa joukkoon. Vaahdota seos ja lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja appelsiininkuoripalat. Sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele ja jauhota kahvikakkuvuoka (1 ½–2 l) ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 150–175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti. Kumoa ja anna jäähtyä.
Kakku säilyy mehevänä noin kolme päivää.
Vinkki!
Voit lisätä taikinaan myös muita jouluun sopivia mausteita, kuten neilikkaa, tai korvata mausteet piparkakkumausteella.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku
Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut
Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään
Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!
Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.