Ainekset
200–250 g kivettömiä taateleita
3 dl glögiä tai vettä
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
200 g voita
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
100 g appelsiininkuoripaloja
Vuokaan
n. 25 g voita tai juoksevaa margariinia
n. ¾ dl kookoshiutaleita tai korppujauhoja
Ohjeet
Paloittele taatelit hieman pienemmiksi. Laita kattilaan yhdessä glögin tai veden kanssa. Mittaa joukkoon myös sokeri. Anna kiehua hiljalleen, kunnes taatelit ovat pehmenneet. Sammuta liesi ja lisää joukkoon voi. Anna sulaa joukkoon. Vaahdota seos ja lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja appelsiininkuoripalat. Sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele ja jauhota kahvikakkuvuoka (1 ½–2 l) ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 150–175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti. Kumoa ja anna jäähtyä.
Kakku säilyy mehevänä noin kolme päivää.
Vinkki!
Voit lisätä taikinaan myös muita jouluun sopivia mausteita, kuten neilikkaa, tai korvata mausteet piparkakkumausteella.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?