Taateli-mascarponekakkuset

16–18 kpl 1 tunti
Joulun pienet taatelikakkuset kuorrutetaan mascarponella sekä tummalla siirapilla ja koristellaan puolukoilla ja manteleilla.
Taateli-mascarponekakkuset
Arvioi: (69kpl)

Ainekset

  • 1 pkt (200–250 g) kivettömiä taateleita
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
  • 150 g margariinia tai voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 tl jauhettua kanelia
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä

Kuorrutus

  • 250 g mascarponea
  • Dansukker Tummaa Siirappia
  • puolukoita
  • kokonaisia manteleita

Voitele muffinipellin vuoat tai käytä jämäköitä muffinivuokia tai alumiinifoliovuokia (à 1,1 dl).

Pilko taatelit kattilaan, lisää vesi ja siirappi.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen noin 3 minuuttia kunnes taateliseos näyttää kiisselimäiseltä. Lisää paloiteltu rasva joukkoon. Sekoita ja anna jäähtyä haaleaksi.

Sekoita kuivat aineet, mausteet ja leivinjauhe.

Sekoita kananmunat ja kermaviili, lisää seos kuivien aineiden joukkoon yhdessä taateli-rasvaseoksen kanssa hyvin sekoittaen.

Annostele taikina vuokiin, jätä noin 1 cm:n verran kohoamisvaraa. Paista 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

Jäähdytä hetki ja irrota kakkuset vuoista tasaiselle alustalle. Jäähdytä.

Sekoita mascarponen rakenne sileäksi ja annostele se kakkusille. Viimeistele kuorrutus puolukoilla ja kokonaisilla manteleilla. Halutessasi valuta siirappia mascarponen päälle juuri ennen tarjoilua.

Reseptin on laatinut

Dansukker