Taateli-kookoskakku

Mehevä taatelikakku maistuu kahvin kanssa tai jälkiruokana (madeiralla maustetun) kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

25-30 palaa

1½ tuntia

Arviot (40 kpl)

Ainekset

1 pkt (250 g) kivettömiä, prässättyjä taateleita
1 1/2 dl vettä
175 g margariinia tai voita
175 g Dansukker Tummaa Muscovadosokeria TAI Fariinisokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl jauhettua kanelia
1 1/2 tl leivinjauhetta
150 g turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Voitele 1 1/2–2 litran kakkuvuoka ja leivitä se kookoshiutaleilla. Pilko taatelit. Pane palat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen 2–3 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja muscovado vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää puolet jauhoista taikinaan ja vatkaa hyvin 2 minuuttia. Lisää loput jauhot, taatelihillo ja jogurtti ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan. Paista 150 asteessa*  60–70 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia ennen tarjoiluvadille kumoamista. Siivilöi ohut kerros tomusokeria kakun pinnalle ennen tarjoamista.

*HUOM! Taateli-kookoskakun alhainen paistolämpötila pitää kakun mehevänä ja estää vuoan leivityskookoshiutaleiden palamisen. Paistolämpötilaan vaikuttaa myös uunin tehokkuus, nosta tarvittaessa lämpötilaa 160–170 asteeseen tai paista kakkua hiukan pidempään.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.