Syreenisokeri - Dansukker

Syreenisokeri

Noin 3 dl valmista sokeria 2 vrk
Voit tarjoilla syreenisokeria lettujen kanssa, leipoa siitä kakkupohjan tai maustaa sillä jälkiruokia. Syreenisokeri lasipurkissa on myös ihana lahja!
Syreenisokeri
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 dl syreenin kukkia
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

1. Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.

2. Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.

3. Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.

4. Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.

5. Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri. 

Vinkki!
Kuivata kukat kokonaan ennen sokerin tekemistä pari päivää ennen sokerin tekoa jättämällä ne pestynä paperin päälle.

Resepti ja kuva: Annin uunissa

 


;