Ainekset
2 dl syreenin kukkia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Ohjeet
1. Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
2. Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
3. Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
4. Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
5. Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.
Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Vinkki!
Kuivata kukat kokonaan ennen sokerin tekemistä pari päivää ennen sokerin tekoa jättämällä ne pestynä paperin päälle.
Resepti ja kuva: Annin Uunissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?