Syreenisokeri

Voit tarjoilla syreenisokeria lettujen kanssa, leipoa siitä kakkupohjan tai maustaa sillä jälkiruokia. Syreenisokeri lasipurkissa on myös ihana lahja!

Noin 3 dl valmista sokeria

PT1H

2 vrk

Arviot (69 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 dl syreenin kukkia

2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

1. Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.

2. Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.

3. Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.

4. Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.

5. Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri. 

Vinkki!
Kuivata kukat kokonaan ennen sokerin tekemistä pari päivää ennen sokerin tekoa jättämällä ne pestynä paperin päälle.

Resepti ja kuva: Annin Uunissa

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?