Syreenisokeri

Voit tarjoilla syreenisokeria lettujen kanssa, leipoa siitä kakkupohjan tai maustaa sillä jälkiruokia. Syreenisokeri lasipurkissa on myös ihana lahja!

Noin 3 dl valmista sokeria

2 vrk

Arviot (24 kpl)

Ainekset

2 dl syreenin kukkia

2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

1. Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.

2. Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.

3. Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.

4. Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.

5. Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri. 

Vinkki!
Kuivata kukat kokonaan ennen sokerin tekemistä pari päivää ennen sokerin tekoa jättämällä ne pestynä paperin päälle.

Resepti ja kuva: Annin uunissa

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?