Sydänystävän bostonkakku

10–15 annosta 1½ tuntia
Lado marmeladi-vaniljatäytteiset pullat sydänvuokaan ja paista isoksi sydämeksi, josta riittää jaettavaa ystäville.
Sydänystävän bostonkakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • ½ l maitoa
  • 50 g tuorehiivaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Taloussokeria
  • 1 tl suolaa
  • yhden appelsiinin raastettu kuori
  • 13–15 dl vehnäjauhoja
  • 150 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte

  • 150 g paistonkestävää marmeladia
  • 2 dl vaniljakreemijauhetta
  • 5 dl maitoa
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Voiteluun

  • kananmuna
  • Dansukker Raesokeria

Pinnalle

  • 2 dl Dansukker Mansikanmakuista Tomusokeria
  • tilkka appelsiinimehua

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää kardemumma, sokeri, suola ja hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori. Lisää jauhot ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Vaivaa lopuksi vielä joukkoon sulatettu rasva. Anna kohota liinan alla vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä pinnalle paistonkestävää marmeladia.

Sekoita vaniljakreemi ja maito keskenään ja mausta vaniljasokerilla. Anna seoksen jähmettyä noin viisi minuuttia. Levitä vaniljakreemi marmeladikerroksen päälle. Kääri pulla tiukalle rullalle ja leikkaa noin 4 cm levyisiksi viipaleiksi. Nosta pullaviipaleet vieretysten leivinpaperilla vuoratun sydänkakkuvuoan (24–26 cm) pohjalle. Anna kohota vielä hetki liinan alla. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 175–200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 30–35 minuuttia.

Laita mansikanmakuinen tomusokeri kulhoon ja sekoita joukkoon tilkka appelsiinimehua. Valuta seos pullan päälle. Tarjoa.

Reseptin on laatinut

Dansukker