Suven suloisin kääretorttukakku

Suven suloisin kääretorttukakku on myös helppotekoinen. Hurmaava kesäkakku koristellaan runsaasti marjoilla ja jogurtti-kermavaahtopursotuksilla.

10–12 annosta

1,5 tuntia

Arviot (46 kpl)

Ainekset

Hillo
500 g tuoreita punaisia marjoja
(mansikoita, vadelmia ja herukoita)
125 g Dansukker Minihillosokeria
tilkka vettä

Torttulevyt
8 kananmunaa
3 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 luomusitruunan raastettu kuori

Lisäksi
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
leivinpaperille ripoteltavaksi

Täyte
2 dl vispikermaa
1 dl paksua turkkilaista jugurttia
0,5 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
0,5 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
(1 tl kuivattuja laventelin kukkia)

Koristeluun
0,5 l tuoreita marjoja
(mansikoita, vadelmia ja herukoita)
nonparelleja ja/tai pieniä marenkeja

Ohjeet

Puhdista marjat ja paloittele isoimmat suoraan kattilaan. Lisää tilkka vettä ja minihillosokeri. Kuumenna kiehuvaksi hyvin sekoittaen. Keitä hiljaa poreillen 5 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori vaahto pinnalta ja jäähdytä hillo jääkaapissa ennen käyttöä.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kulhossa vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa sitruunankuoriraaste.

Kaada taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja tasoita pinnat kevyesti lastalla tai nuolijalla. Paista kääretorttupohjat vuorotellen 180-asteisen uunin keskitasolla noin 10–12 minuuttia.

Ripottele kahdelle puhtaalle leivinpaperille erikoishienoa sokeria ja kumoa kypsät torttupohjat sokerin päälle. Poista pohjapaperit. Jäähdytä torttupohja ennen täyttämistä. Levitä päälle hillo. Kääri torttu napakalle rullalle aloittaen sen leveästä reunasta. Tasoita päädyt. Leikkaa tortusta noin 4 cm paksuja viipaleita.

Valmista täyte. Vaahdota vispikerma. Sekoita turkkilaisen jugurtin joukkoon sokerit ja sitruunamehu sekä kuoriraaste (ja laventelinkukat jos on). Kääntele joukkoon kermavaahto. Lusikoi täyte pursotinpussiin, johon olet valinnut kauniin tyllaterän. Kokoa kääretorttuviipaleista keko ja pursota väleihin jogurtti-kermavaahtoa. Koristele runsaasti kesämarjoilla ja nonparelleilla tai pienillä marengeilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.