Ainekset
Hillo
500 g tuoreita punaisia marjoja
(mansikoita, vadelmia ja herukoita)
125 g Dansukker Minihillosokeria
tilkka vettä
Torttulevyt
8 kananmunaa
3 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 luomusitruunan raastettu kuori
Lisäksi
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
leivinpaperille ripoteltavaksi
Täyte
2 dl vispikermaa
1 dl paksua turkkilaista jugurttia
0,5 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
0,5 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
(1 tl kuivattuja laventelin kukkia)
Koristeluun
0,5 l tuoreita marjoja
(mansikoita, vadelmia ja herukoita)
nonparelleja ja/tai pieniä marenkeja
Ohjeet
Puhdista marjat ja paloittele isoimmat suoraan kattilaan. Lisää tilkka vettä ja minihillosokeri. Kuumenna kiehuvaksi hyvin sekoittaen. Keitä hiljaa poreillen 5 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori vaahto pinnalta ja jäähdytä hillo jääkaapissa ennen käyttöä.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kulhossa vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa sitruunankuoriraaste.
Kaada taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja tasoita pinnat kevyesti lastalla tai nuolijalla. Paista kääretorttupohjat vuorotellen 180-asteisen uunin keskitasolla noin 10–12 minuuttia.
Ripottele kahdelle puhtaalle leivinpaperille erikoishienoa sokeria ja kumoa kypsät torttupohjat sokerin päälle. Poista pohjapaperit. Jäähdytä torttupohja ennen täyttämistä. Levitä päälle hillo. Kääri torttu napakalle rullalle aloittaen sen leveästä reunasta. Tasoita päädyt. Leikkaa tortusta noin 4 cm paksuja viipaleita.
Valmista täyte. Vaahdota vispikerma. Sekoita turkkilaisen jugurtin joukkoon sokerit ja sitruunamehu sekä kuoriraaste (ja laventelinkukat jos on). Kääntele joukkoon kermavaahto. Lusikoi täyte pursotinpussiin, johon olet valinnut kauniin tyllaterän. Kokoa kääretorttuviipaleista keko ja pursota väleihin jogurtti-kermavaahtoa. Koristele runsaasti kesämarjoilla ja nonparelleilla tai pienillä marengeilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?